Зате дешевше: у Львові шахрай, продаючи неіснуючі квартири, заробив 48 мільйонів

У Львові чоловік, видаючи себе за директора житлового комплексу, продавав неіснуючі квартири.

У Львові чоловік, видаючи себе за директора житлового комплексу, продавав неіснуючі квартири.

Події
31 сiчня 2020 13:59

У Львові заарештували 32-річного чоловіка, який видаючи себе за директора житлового комплексу, продав через сайт неіснуючих квартир на 48 мільйонів гривень. 

Як повідомили у пресслужбі Міністерства внутрішніх справ, аби рекламувати квартири в інтернеті, шахрай спеціально створив сайт. На ньому все було, наче по-справжньому: і планування квартир, і візуалізації будинку. Для роботи з людьми була організована робота трьох офісів у Львові, де "забудовник" укладав договори купівлі-продажу з клієнтами. Обов'язковою умовою купівлі квартири була 100% передоплата.

"Ціни квартир на сайті були значно нижчі за середню ринкову, тому багато в них інвестували. Таким чином, йому вдалося заробити понад 48 мільйонів гривень", йдеться у повідомленні.

У Кіберполіції встановила, що чоловік не мав дозволу на будівництво. Хоча будівництво і розпочалося, але було заморожено. Чоловікові оголосили про підозру за ч. 3 і ч. 4 ст. 190, ч. 1 ст. 366 (шахрайство, службове підроблення) Кримінального кодексу. Йому загрожує до 12 років ув'язнення та конфіскація майна.

Львівська міська рада застерігає: для того, аби вберегтися від придбання нерухомості у компаній, які ведуть незаконну діяльність, варто користуватися онлайн-мапою незаконних будов.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах