Псевдосвященик Давид: чоловік у рясі мандрує львівськими селами і розпитує про місцевих авторитетів

Чоловік у рясі мандрує львівськими селами і розпитує про місцевих авторитетів.

Чоловік у рясі мандрує львівськими селами і розпитує про місцевих авторитетів.

Події
11 лютого 2020 11:29

На Львівщині розшукують псевдосвященика, якого підозрюють у шпигунстві. Втершись в довіру до святих отців, самозванець ходив селами і розпитував про місцевих авторитетів.

Чоловіка, який діяв на Львівщині під виглядом священика УКГЦ, впізнав речник ПЦУ Євстратій Зоря. За його словами, невідомий називався Давидом. Запевняв, що прийшов в УПЦ КП після УПЦ МП і автокефальної церкви. Цю інформацію Tvoemisto.tv підтвердив синкел у справах монашества Львівської архиєпархії УГКЦ Юстин Бойко.

За його словами, про псевдосвященика в архиєпархії довідались під час візитації однієї з парафій.

"Він в деяких місцях вділяв людям святі таїни – від святої літургії до святої таїни подружжя. Якби це був "заїжджий" священик, то він повинен отримати дозвіл на служіння від Львівської архиєпархії. Такого дозволу вона не надавала. Розмовляючи із священиками, ми довідалися, що ця особа увійшла у їхню довіру тим, що представлялася знайомим ієрархів УГКЦ і священики це потрактували як підставу допустити його до служіння", – розповів синкел у справах монашества.

У Львові дівчина "заручилася" з Ісусом Христом: весільні фото

На Львівщині розшукують псевдосвященика, якого підозрюють у шпигунстві. Фото УГКЦ.

На Львівщині розшукують псевдосвященика, якого підозрюють у шпигунстві. Фото УГКЦ.

Отець Давид не вимагав грошей від прихожан, він, перебуваючи на парафії, просто ходив по селі, цікавився різною інформацією – хто авторитет в селі, розпитував про людей, що, за словами отця Юстина Бойка, суперечить місії священика. Псевдодіяльність священика тривала близько двох років.

Давид не перебував на території однієї парафії більше, ніж два дні. Переважно обирав довірливих святих отців, які зайняті справами будівництва парафії, і не звертали уваги на те, щоб перевірити його священство.

Львівська архиєпархія буде займатись цією справою як справою псевдосвященика. Оскільки УГКЦ оприлюднила інформацію, неї мають зреагувати в СБУ, додає отець Юстин Бойко. Священиків, які допустили Давида до служіння, обіцяють покарати за церковним правом.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах