Ціна питання: у Львові почали штрафувати за неправильну обрізку дерев

У Львові почали штрафувати за неправильну обрізку дерев.

У Львові почали штрафувати за неправильну обрізку дерев.

Події
19 лютого 2020 10:50

У Львові почали штрафувати за неправильну обрізку дерев. 

Першим Львівська міськрада оштрафувала ОСББ "Зелена 115". За неправильно обрізані тополі, що ростуть на Зеленій, 115ж, стягнули майже 7 тисяч гривень. Львів'яни нарікають, що гілки тополь під час вітру падали на автомобілі, але ОСББ все одно доведеться компенсувати заподіяні збитки. Окрім того, міське управління екології рекомендує мешканцям будинку повністю вирізати рештки старих дерев, а на їхньому місці посадити нові повідомляє Zaxid.net.

Начальниця міського управління екології Олександра Сладкова наголошує, що обрізку гілок слід проводити правильно, аби дерево не загинуло.

"Якщо нам треба зрізати дуже велику гілку, то ми її маємо вкоротити до пагонозаміщення. Ми акуратно зрізаємо її тільки до пагонозаміщення. Таким чином, або пагін заміщення повністю виростить нову гілку, або в крайньому випадку гнити буде тільки цей шматок, але не буде одразу утворення дупла. Таким чином, дерево працюватиме довше", – пояснила Сладкова.

За її словами, в управлінні планують організовувати спеціальні навчання, адже це дозволить зменшити кількість варварської обрізки та неправильного догляду за кроною.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах