Бережись: за тиждень на Львівщині від грипу померло двоє людей

На Львівщині минулого тижня від грипу померло двоє людей

На Львівщині минулого тижня від грипу померло двоє людей

Події
24 лютого 2020 15:56

На Львівщині минулого тижня від ускладнень грипу померло двоє людей – 64-річна жінка і 78-річний чоловік. Напередодні померла 66-річна жінка з Сокаля, у якої лабораторно підтвердити пандемічний або так званий "свинячий грип". Про це VG Львів повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі Міністерства охорони здоров'я України.

За інформацією лікарів, хворі звернулись за медичною допомогою на 3-4 день захворювання. Стан ускладнився через наявність супутніх захворювань – цукрового діабету, хвороб серцево-судинної системи та нирок. Лабораторно підтверджений вірус грипу типу А.

Медики зазначають, що минулого тижня в області захворіло 14 052 людини, що на 1 644 випадки менше, ніж за попередній тиждень. У 12 районах ще зафіксовано перевищення епідемічного порогу: у Буському, Дрогобицькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Миколаївському, Перемишлянському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, Турківському районах. а також у Самборі та Червонограді. Серед хворих понад 53,5% – діти віком до 17 років.

Як вберегтися від грипу та ГРВІ

Як вберегтися від грипу та ГРВІ

У Львові також зберігається високий рівень захворюваності. Минулого тижня захворіло відповідно 3811 осіб, що всього на 26 хворих менше, ніж у попередній тиждень. Понад 50% з них – діти.

В інфекційні відділення лікарень минулого тижня госпіталізовано 381 особу, серед яких – 257 дітей.

Серед вірусів грипу переважають віруси грипу типу А, особливо віруси пандемічного або "свинячого" грипу. У лабораторії Центру дослідили зразки матеріалів, узятих від 148 пацієнтів. У 23 випадках виявлено вірус пандемічного грипу (H1N1 pm09), в одному випадку – (Н3N2), у дев'яти випадках –вірус типу А не субтипований. Також виявлено збудники ГРВІ – риновіруси, бокавіруси, аденовіруси, коронавіруси, матапневмовіруси.

В Україні від початку епідсезону (з жовтень 2019 року) за даними МОЗ зареєстровано 40 летальних випадків. Усі, хто помер від грипу, не був вакцинований від цього завхорювання.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах