Шкільний скандал: директорка львівського ліцею №45 отримала догану

Директорка львівського ліцею №45, в якому виник скандал через російську мову, отримала догану. Фото умовне.

Директорка львівського ліцею №45, в якому виник скандал через російську мову, отримала догану. Фото умовне.

Події
11 березня 2020 08:48

Директорка львівського ліцею №45, в якому виник скандал через російську мову, отримала догану.

"Ми отримали пояснення від керівника навчального закладу, щодо ситуації, яка сталась минулого тижня. За її словами, була допущена помилка: всі документи, які були виставлені на сайті, стосувалися прийому дітей в минулому році. Станом на зараз на сайті навчального закладу такої інформації немає. У зв’язку із виявленими порушеннями законодавства щодо висвітлення недостовірної інформації на сайті ліцею №?45, керівника школи було притягнуто до дисциплінарної відповідальності у вигляді оголошення догани", — розповіла начальниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик.

Нагадаємо, на сайті ліцею №45 були розміщені нечинні нормативні акти про набір дітей на навчання українською та російською мовами. Це викликало неабияке обурення серед львів'ян. Зоряна Довганик підтверджує, що це є порушенням. Адже законодавством передбачено, що формування класів з викладанням мовою національних меншим можливе лише за зверненнями батьків. Окремий клас може бути сформований, якщо школа отримає більше, ніж п'ять таких заяв.

"Мова навчання у всіх школах є державною. Якщо є звернення батьків про навчання мовою національних менших, такі класи можуть формувати. Але це стосується тільки початкової школи. У базовій школі 80% навчання має проводитись державною мовою", — пояснила  Довганик.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах