Ґвалтували і знімали на відео: поліція розповіла свою версію знущань над сиротою

Поліція розповіла свою версію знущань над сиротою

Поліція розповіла свою версію знущань над сиротою

Події
11 березня 2020 15:19

У місті Перемишляни, що на Львівщині, жорстоко познущались над 18-річною дівчиною-сиротою. Поліція прокоментувала інцидент журналістам Zaxid.net.

За словами начальник Перемишлянського відділу поліції Львівщини Олександра Прокопчука, родичі зверталися в поліцію міста Галич Івано-Франківської області про розшук 18-річної дівчини. 20 лютого 2020 року перемишлянські правоохоронці розшукали її та доставили її у відділок. Тоді ж у поліції помітили тілесні ушкодження на тілі сироти, але провадження не відкривали, бо постраждала відмовилася писати заяву. Після цього дівчина повернулася у Галич.

Постраждала дівчина-сирота.

Постраждала дівчина-сирота. Фото: Светлана Богдан

"На даний момент маємо таку ситуацію, що в нас була людина, але заяву писати відмовилася. Але це не позбавляє її можливості у будь-який момент з такою заявою звернутися. Наскільки нам відомо, у Галичі вона зверталася до лікаря, лікар в поліцію. Там у неї відібрано заяву за фактом тілесних ушкоджень", – повідомив Прокопчук.

Начальник Перемишлянського відділу поліції наголосив, що про злочини сексуального характеру стосовно цієї дівчини їм не відомо. А без відповідної заяви поліція не може реагувати на такі злочини. Нині поліцейські досліджують повідомлення у соцмережах і намагаються зв’язатись з потерпілою. Якщо дівчина подасть заяву – у поліції займуться справою.

Дівчину били по руках.

Дівчину били по руках. Фото: Светлана Богдан

Цікаво, що за словами мешканців Перемишлян, у місцевій поліції не реагували на знущання над сиротою тому, що родич власниці бару, де й знущались над дівчиною, є працівником поліції та працює в управлінні стратегічних розслідувань у Львівській області. Проте Олександр Прокопчук запевнив, що він такого не знає.

У пресслужбі поліції Львівської області також відреагувати на інцидент. Зокрема, працівники правоохоронних органів обіцяють провести службове розслідування щодо дій перемишлянської поліції та її реагування на злочин.

"За цим фактом начальник Головного управління Національної поліції у Львівській області Василь Віконський призначив службове розслідування. У випадку підтвердження інформації щодо неналежного реагування поліцейських на повідомлення про вчинення злочину матеріали службового розслідування будуть передані до Державного бюро розслідувань для прийняття законного рішення", – йдеться в офіційному повідомленні поліції.

Нагадаємо, у Перемишлянах, що неподалік Львова, жорстоко познущалися над сиротою: дівчині зламали руку і зґвалтували. Знущання знімали на відео, яке згодом з’явилось у соціальній мережі Фейсбук. За словами мешканців міста, у Перемишлянах правоохоронці відмовились прийняти від дівчини заяву про злочин, тож кривдники залишились непокараними.

Обговорити цю новину можна на нашій сторінці у Facebook

Читайте всі новини у нашому каналі Телеграм, додавайтеся у Viber і підписуйтеся на нас в Instagram

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах