На каву до Львова: евакуйовані з Польщі гуляють площею Ринок

На каву до Львова: евакуйовані з Польщі гуляють площею Ринок  фото

На каву до Львова: евакуйовані з Польщі гуляють площею Ринок фото

Події
21 березня 2020 11:17

На площі Ринок у Львові гуляють люди, які 20 березня прибули до України евакуйованим із Перемишля потягом. На вокзалі їх попередили про карантин і заходи безпеки, виміряли температуру, а також склали списки всіх, хто виїжджав із Польщі.

Як розповів Радіо Свобода один із евакуйованих Дмитро Клаповщук, він працював 5 останніх років у Варшаві. Через обмежувальні заходи, пов’язані із карантином у сусідній державі, тимчасово безробітний. Про те, що дістатись в Україну можна 20 березня спеціальним потягом дізнався з інтернету. У Перемишль із Варшави троє молодих людей доїхали автомобілем, заплативши водієві гроші. Купили квитки у Львів.

На каву до Львова: евакуйовані з Польщі українці гуляють площею Ринок у Львові.На каву до Львова: евакуйовані з Польщі українці гуляють площею Ринок у Львові.

За словами журналістки видання, у центрі Львова вона зустріла й інших осіб, які повернулись із Польщі. Люди не самоізолювались, а вільно гуляли містом, не зважаючи на карантин

Керівник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації Андрій Васько, наголосив, що з двох перших потягів у Львові вийшли близько 300 осіб не лише зі Львівської, але й Закарпатської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Хмельницької, Вінницької та інших областей. Вони пройшли епідеміологічний контроль на станції Мостиська. І ще один температурний скринінг і огляд відбувся безпосередньо на вокзалі у Львові.

Додамо, що 21 березня також очікують прибуття з Перемишля потягів.

Нагадаємо, що сімох пасажирів потягів «Перемишль-Київ», які вчора, 20 березня, евакуйовували українців із Польщі, госпіталізували у Львові для проведення діагностики. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах