Перша в області: на Волині виявили коронавірус у 7-річної дівчинки

Перша в області: на Волині виявили коронавірус у 7-річної дівчинки фото

Перша в області: на Волині виявили коронавірус у 7-річної дівчинки фото

Події
25 березня 2020 13:26

У Волинській області на коронавірус захворіла 7-річна дитина. Це перший випадок COVID-19 у області.

Як повідомили у Волинській облдержадміністрації, мама з дитиною в понеділок, 23 березня, звернулися до сімейного лікаря до амбулаторії. Під час огляду у дитини було зафіксовано температуру 37,2, кашель, пульсоксиметрія (насиченість киснем крові) 98%.

Спершу дитині провели експрес-тести на Грип А і В – результат виявився негативним. Після цього сімейна лікарка прийняла рішення провести забір для аналізу ПЛР на Covid-19 у дитини і батька. Біоматеріали відразу були відправлені в обласний лабораторний центр. 24 березня стало відомо, що лабораторний тест на Covid-19 у дівчинки виявився позитивним.

До вечора 23 березня температура тіла дівчинки підвищувалася до 38,2, проте вдень 24 березня її стан був уже задовільним, температура вранці – 36,7, увечері – 36,7. Сьогодні, 25 березня, вранці температура – 36,6, стан дитини задовільний.

«Згідно стандарту медичної допомоги дитина госпіталізації не потребує, спостерігається сімейним лікарем. Дівчинка разом з батьками ізольовані. Станом на зараз проводиться робота з контактними особами, за всіма ними буде встановлений медико-санітарний нагляд та рекомендовано самоізоляцію», – повідомили у Волинській облдержадміністрації.

Як повідомляє ВолиньPost, дівчинка — мешканка Гіркої Полонки Луцького району. Батько дитини нещодавно повернувся з Києва.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах