Прилетіли: від завтра Україна повністю припиняє авіасполучення

Від завтра Україна повністю припиняє авіасполучення. Фото: Уніан

Від завтра Україна повністю припиняє авіасполучення. Фото: Уніан

Події
26 березня 2020 12:06

Від завтра, 27 березня, Україна повністю припинить авіасполучення. Тож українці, які досі перебувають закордоном, зможуть потрапити на Батьківщину «пішки або на власному авто».

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє пресслужба Міністерства внутрішніх справ України.

«Президент давав час на повернення додому, однак, дехто хотів ще полежати на пляжі. Тепер ці громадяни хочуть за рахунок держави повернутися додому. В Києві, наприклад, з 34 інфікованих, 31 - це туристи, які повернулися з інших країн. Але якщо ви прийшли пішки або приїхали на власному авто – вас пустять і будуть раді, ніхто не притискатиме конституційних прав громадянина України», - пояснив Арсен Аваков.

За словами Арсена Авакова, громадян, які ще прибувають чартерними літаками із країн, де зафіксовані захворювання на COVID-19, перевіряють лікарі – візуально, з допомогою швидких тестів та візуального скринінгу.  Кожен з тих, хто прилетів, має йти в самоізоляцію або обсервацію і кожен з них підписує відповідне зобов'язання. Крім того, адреси громадян, які прилетіли в Україну, передають в поліцію.

Зазначимо, авіаперевізник Rynair скасував усі рейси після 24 березня і до червня цього року.

Нагадаємо, в Україні знову збільшилась кількість хворих на коронавірус. Станом на ранок 26 березня в країні офіційно підтвердили 156 випадків захворювання на COVID-19. Наразі найбільше хворих на коронавірус зафіксовано в Чернівецькій області – 42 випадки. Загалом в Україні від недуги COVID-19 померло 5 людей.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах