Тільки подзвони: спецбригади робитимуть тести на коронавірус вдома

Тільки подзвони: спецбригади робитимуть тести на коронавірус вдома фото

Тільки подзвони: спецбригади робитимуть тести на коронавірус вдома фото

Події
27 березня 2020 13:07

При центральних районних лікарнях створять спеціальні бригади медпрацівників, які робитимуть тести на коронавірус вдома.

Про це під час брифінгу повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко, пише Твоє Місто.

Члени бригади відбиратимуть у хворих зразки для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії. Таким чином намагаються зменшити мобільність людей, які мають симптоми COVID-19, а також знизити кількість відвідувань сімейного лікаря чи інших медичних закладів.

«Як голова з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, я дав доручення створити всім при центральних районних лікарнях мобільні бригади, які будуть складатися з водія і медпрацівників, щоб на виклики сімейного лікаря, екстреної медичної допомоги або інших медпрацівників, щоб ця бригада приїжджала до людей додому, у яких буде підозра на коронавірус, для забору зразків для проведення досліджень у вірусологічній лабораторії», – пояснив Віктор Ляшко.

Контактні номери для виклику цих спецбригад обіцяють повідомити найближчим часом.  

Нагадаємо, станом на 10:00 27 березня в Україні 218 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За добу було зафіксовано 62 нових випадки. По кількості хворих лідирує Чернівецька область та місто Київ, тут зафіксували по 47 випадків зараження. Загалом від коронавірусної інфекції в країні померло 5 громадян.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах