Призначено нового міністра охорони здоров'я: що відомо про Максима Степанова

Призначено нового міністра охорони здоров'я: що відомо про Максима Степанова фото

Призначено нового міністра охорони здоров'я: що відомо про Максима Степанова фото

Події
30 березня 2020 18:15

Верховна Рада призначила нового міністра охорони здоров'я. Ним став 45-річний Максим Степанов. За його кандидатуру на позачерговому засіданні парламенту 30 березня проголосували 246 народних депутатів.

Призначення міністра відбулося з другої спроби, оскільки на першому позачерговому засіданні, що відбулося сьогодні зранку за Степанова проголосували лише 217 депутатів.

Перед цим парламентарі звільнили Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я України. За звільнення Ємця проголосував 271 депутат.

Що відомо про Максима Степанова

Максим Степанов народився 1975 року у місті Сковородіно Амурської області (РФ).

У 1998 році закінчив Донецький державний медичний університет ім. Максима Горького (спеціальність – «хірург»), в 2004 – Київський національний економічний університет («міжнародна економіка»). 

Має чималий менеджерський досвід. Працював заступником генерального директора компанії «Торговий дім «Газ України», заступником гендиректора ЗАТ «Промислово-фінансова компанія «Віче» та першим заступником голови Одеської обласної державної адміністрації.

У грудні 2016 року Степанов виграв конкурс на посаду голови Одеської облдержадміністрації, обігнавши 30 конкурентів, а вже в січні 2017 року був представлений в якості нового глави облдержадміністрації. Зазначимо, що у 2019 році тодішній президент Петро Порошенко підписав указ про звільнення Степанова, однак той відмовився залишати посаду і заявив, що президент перевищив свої повноваження, а такі рішення повинен ухвалювати Кабмін. У квітні того ж року уряд схвалив його звільнення.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах