Від коронавірусу: у США помер найстаріший єпископ УГКЦ

Від коронавірусу: у США помер найстаріший єпископ УГКЦ  фото

Від коронавірусу: у США помер найстаріший єпископ УГКЦ фото

Події
07 квiтня 2020 11:53

Вчора, 6 квітня, на 96-ому році життя помер найстаріший єпископ, митрополит-емерит Української греко-католицької церкви Стефан Сулик з Львівщини. Він був архиєпископом і митрополитом у Філадельфії впродовж 1980–2000 років.

Про смерть владики повідомив митрополит Філадельфійський Борис Гудзяк.

«Митрополит Степан Сулик помер сьогодні в понеділок 6 квітня. Деталі щодо похорону будуть оголошені пізніше», – написав він.

Нагадаємо, владику Стефана Сулика госпіталізували з підозрою на захворювання коронавірусом. Водночас, наразі офіційної інформації про причину смерті митрополита-емерита УГКЦ не повідомляється.

Зазначимо, що дитинство владики Стефана Сулика пройшло на Львівщині. Він закінчив школу в Самборі у 1944 pоці. Згодом родина емігрувала до Німеччини, а потім до США.

У 1980 році Папа Римський Іван Павло II призначив священника Стефана Сулика архиєпископом і митрополитом Філадельфійським. Єпископську хіротонію здійснював Патріарх Йосиф Сліпий. Митрополит Сулик належав до Конференції єпископів США, був головою Міжобрядової комісії цієї Конференції. 29 листопада 2000 року Папа Іван Павло II прийняв зречення Стефана Сулика з уряду митрополита Філадельфійського у зв’язку з досягненням ним 75 років.

Нагадаємо, про те, що у владики Української греко-католицької церкви Стефана Сулика підозрюють коронавірус, повідомив митрополит Борис Ґудзяк.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах