Не довго раділи: пом’якшення карантину в квітні не буде

Не довго раділи: пом’якшення карантину в квітні не буде фото

Не довго раділи: пом’якшення карантину в квітні не буде фото

Події
08 квiтня 2020 14:45

На нараді щодо боротьби з коронавірусом під головуванням президента Володимира Зеленського заперечили інформацію про пом’якшення карантину в Україні в квітні.

Про це повідомили в офіційному інтернет-представництві Президента України.

«Наразі не можна говорити про пом’якшення карантинних заходів, особливо з урахуванням Великодніх свят, коли існує загроза скупчення людей і чимало українців повертаються додому на святкування», - йдеться в повідомленні.

Як зазначив під час засідання уряду прем'єр-міністр Денис Шмигаль, якщо буде зафіксовано динаміку зменшення захворюваності, то лише в травні можна буде почати вести розмову про можливе послаблення карантинних заходів.

"Це точно не буде зроблено від 14 квітня, як було розповсюджено в деяких фейкових інформаціях. Протягом квітня ми не відступимо від того карантинного режиму, який був запроваджений і буде провадитись до встановленого 24 квітня і, можливо, скоріш за все, буде продовжений до початку травня місяця. В травні, за умов позитивної динаміки, ми запустимо економіку України за визначеним планом», - заявив Денис Шмигаль.

Не пом’якшувати карантинні заходи закликали також у Всесвітній організації охорони здоров’я.

Нагадаємо, з 6 квітня в Україні посилили карантинні заходи. Мешканцям заборонили перебувати за межами помешкання без захисної маски чи респіратора. Також заборонили переміщення групою осіб більш ніж дві особи; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років без супроводу батьків; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу, тощо.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах