Сакури зачекають: на Закарпатті заборонили виходити з дому на вихідні

Закури зачекають: на Закарпатті заборонили виходити з дому на вихідні фото

Закури зачекають: на Закарпатті заборонили виходити з дому на вихідні фото

Події
10 квiтня 2020 16:45

У п'ятницю, 10 квітня, на засіданні комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій в Закарпатській облдержадміністрації було ухвалено рішення про максимальне посилення карантину. Мешканцям Закарпатської області заборонили виходити на вулицю найближчими вихідними.

Згідно з рішенням, обмеження вводяться лише на найближчі вихідні дні.

«Починаючи з 13:00 суботи, 11 квітня, до 06:00 понеділка, 13 квітня, ви не виходите з дому, вам потрібно залишатися вдома. Так, я розумію, що в ці святкові дні ми звикли відвідувати гостей, приймати їх у себе, виходити на прогулянки. Але іншого варіанту, як бути вдома, щоб зупинити масове поширення пандемії коронавірусу, поки немає», – заявив голова Закарпатської облдержадміністрації Олексій Гетьманенко, пише Мукачево net.

Він також уточнив, що поліція в ці дні буде працювати в посиленому режимі і порушникам не вдасться уникнути штрафів.

«Службу нестимуть працівники органів Нацполіції та Нацгвардії. Штрафів у 17 тисяч гривень – порушникам карантину - уникнути не вдасться», – додав Гетманенко.

«Якщо ми цього не зробимо, то карантин буде продовжено до вересня. Якщо ми не розірвемо ланцюг зараження, то призупинені бізнеси й надалі не будуть працювати. До того ж, у випадку загальноприйнятого святкування Великодня є загроза подальшого посилення карантинних заходів. Цього разу – на довготривалий період. І торкнуться ці заходи значно більшої кількості компаній та підприємств», – констатував Гетманенко, якого цитує «Закарпаття. Онлайн».

Нагадаємо, в Україні станом на 9:00 10 квітня 2203 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 69 летальних, 61 пацієнт одужав. За добу - 311 нових випадків.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах