І знову: ринкам заборонили працювати до кінця карантину

І знову: ринкам заборонили працювати до кінця карантину фото

І знову: ринкам заборонили працювати до кінця карантину фото

Події
14 квiтня 2020 13:17

Від сьогодні, 14 квітня, Міністерство охорони здоров’я знову заборонило роботу усіх ринків на території України під час карантину.

Про це повідомив головний державний санітарний лікар України Віктор Ляшко у програмі «Свобода слова» на ICTV. Також про це йдеться в його постанові за 13 квітня.

«Хоча було чітко прописано, коли можна відкривати, як керівництво ринку повинно забезпечити як і відвідувачів, так і працівників ринку засобами індивідуального захисту, але ми маємо шалені порушення», – прокоментував він.

Водночас, керівниця львівського оперативного штабу Галина Слічна прокоментувала заяву про закриття ринків, пише Твоє Місто. За її словами, Львівська мерія не отримала жодної постанови чи рішення про закриття ринків.

«Інфекціоністи казали нам, що, навпаки, більш безпечно купувати на ринку, оскільки там відкритий простір, природний доступ повітря. Звичайно, мають бути певні умови. Ми вирішили дозволити ринкам працювати тоді і розробили чіткі правила дотримання санітарних норм, прописали дистанцію, наявність засобів індивідуального захисту, кількість відвідувачів», – каже керівниця оперативного штабу.

Галина Слічна каже, що місто ухвалюватиме рішення залежно від того, яке рішення ухвалить держава.

Нагадаємо, 7 квітня у Львові закрили роботу двох продуктових ринків через порушення норм карантину - ринку біля універмагу на вулиці Володимира Великого та ринку «Тополя» на вулиці Мазепи. А вже 10 квітня ринку «Тополя» дозволили відновити роботу, інший згаданий ринок зобов’язали висадити дерева.

Згодом у Львові оштрафували директорку ринку «Добробут»., адже на території одночасно перебувало більше 20 людей. Керівниці доведеться заплатити 34 тисячі гривень за недотримання умов карантину.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах