Закрили на карантин: у чотирьох медиків амбулаторії в Рудному виявили коронавірус

Закрили на карантин: у чотирьох медиків амбулаторії в Рудному виявили коронавірус фото

Закрили на карантин: у чотирьох медиків амбулаторії в Рудному виявили коронавірус фото

Події
16 квiтня 2020 15:24

В Рудному, що біля Львова, на карантин закрили амбулаторію сімейної медицини. У сімейної лікарки цієї амбулаторії лабораторно підтверджено коронавірус.

Як повідомив ZAXID.NET головний лікар п’ятої міської поліклініки Львова Борис Лемішко, у пацієнтки були симптоми, характерні для Covid-19 – температура 38 градусів, сухий кашель, задишка. Тому 12 квітня її госпіталізували до інфекційної лікарні. Стан хворої задовільний, вона проходить лікування.

Де могла заразитись сімейна лікарка з'ясовують. Відомо, що напередодні вона консультувала родину з трьох осіб, в яких були симптоми ГРЗ. Від них у вівторок, 15 квітня, відібрано біоматеріал на проведення ПЛР-дослідження, але результатів ще нема. За словами головного лікаря, ця сім'я зараз на карантині під наглядом. За попередньою інформацією, ніхто з цієї родини напередодні закордоном не був.

Майже всі 30 працівників контактували з хворою лікаркою. Усі вони вже пройшли обстеження і у трьох з них ПЛР-дослідження показало наявність інфікування.

«Ці троє працівників зараз на самоізоляції. Їх стан задовільний, вони не мають жодних клінічних проявів. З ними постійно підтримуємо зв’язок. Через 10-12 днів у них ще раз візьмуть біоматеріал на дослідження. І якщо результат буде негативний, то через кілька днів проведуть третє дослідження. І коли два останні результати будуть негативні, то можна буде вважати, що вони одужали», – зазначив Борис Лемішко.

Результати ПЛР-тестування у більшості працівників - негативні. Сьогодні-завтра мають надійти результати тестування ще трьох працівників. За словами Бориса Лемішка, з наступного тижня амбулаторія відновить свою роботу.

Нагадаємо, станом на 08:00 у Львові та на Львівщині підтверджено 166 випадків інфікування коронавірусом, 6 пацієнтів одужало. Сьогодні стало відомо, що сьомою жертвою коронавірусу стала 52-річна львів`янка, восьмою - 66-річний чоловік.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах