Відео: Садовий привітав львів’ян з Великоднем і подякував усім, хто вдома

Відео: Садовий привітав львів’ян з Великоднем і подякував усім, хто вдома фото

Відео: Садовий привітав львів’ян з Великоднем і подякував усім, хто вдома фото

Події
19 квiтня 2020 14:51

Міський голова Львова Андрій Садовий привітав містян зі святом і подякував усім, хто дотримується карантину, залишаючись вдома. На думку мера, саме такі заходи дозволили уникнути значного росту кількості інфікованих коронавірусом.

«Сьогодні можна використовувати новітні технології. Є комп’ютери, відеокамера. Через Zoom, Facebook чи Skype можна зібрати усю родину з цілого світу і зробити те, що ми раніше не могли зробити. Використайте таку можливість», – закликав у своєму відеозверненні Андрій Садовий.

Він також попросив усіх львів’ян не забувати про самотніх людей, які в час карантину особливо потребують підтримки та поділитися з ними паскою. «В цьому році треба особливо подбати про самотніх людей. Якщо ви не можете цього зробити, то зателефонуйте на гарячу лінію міста на номер 1580 і наші волонтери прийдуть і допоможуть», – додав Андрій Садовий.

Окрім того, міський голова подякував львів'янам, які під час свят залишаються вдома.

«Маємо такий сумний день, бо двоє людей відійшли у вічність. Маємо загалом 10 людей по області, які загинули з коронавірусною інфекцією. Але є 19 людей, які одужали. В цілому є на ранок 24 нові підтвердження інфікування коронавірусом, а загалом — 245. В інфекційній лікарні є 89 людей, але добре те, що на ШВЛ станом на ранок не було нікого. Але це показник година плюс — година мінус. Я щиро всі дякую, хто сьогодні дотримується карантину, бо єдине лікарство, яке сьогодні рятує від коронавірусу — це карантин, інших варіантів нема. Треба це все пережити, а вже потім будемо святкувати, коли закінчиться карантин», — розповів Андрій Садовий.

Він також зазначив, що щоденно моніторить ситацію і задоволений, що у львівських храмах порядок. «Наприклад, з православної церкви на Грушевського 20 тис людей по мережах дивились Літургію, також з Собору св. Юра, з Гарнізонного храму св. ап. Петра та Павла. Люди чемні. Навіть Київстар зазначав, що Львів є на першому місці щодо дотримання карантину. Я думаю, що тому ми і маємо трошки інші показники, ніж інші міста на заході України. Ми таки місто прикордонне і у нас по статистиці мала б бути гірша ситуація, але зараз, слава Богу, все тримається в зоні здорового глузду. Бажаю усім добрих свят! Великдень — вдома. Успіхів усім", — зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Нагадаємо, мер Львова Андрій Садовий запустив сімейний флешмоб.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах