В найкращої сімейної лікарки України виявили коронавірус: що відомо

У найкращої сімейної лікарки України виявили коронавірус: що відомо фото

У найкращої сімейної лікарки України виявили коронавірус: що відомо фото

Події
22 квiтня 2020 11:39

У найкращої сімейної лікарки України Ірини Гнатів, що працювала в селі Давидів біля Львова, виявили коронавірус COVID-19.

Про це повідомили на сайті Українського лікарського товариства у Львові.

Сама ж Ірина Гнатів зазначила, що намагаючись надати якісну медичну допомогу, лікарі ніколи не знають усього анамнезу пацієнта. Багато людей приховують свої контакти з хворими на коронавірус. Також жінка додала, що відчула, як змінилося ставлення до неї через хворобу.

Ірина Гнатів в амбулаторії. Фото з ФейсбукуІрина Гнатів в амбулаторії. Фото з Фейсбуку

Також ситуацію прокоментував голова Українського лікарського товариства у Львові Олег Дуда.

«На жаль, ніхто із лікарів не застрахований від цієї хвороби. Ірина Гнатів мала засоби захисту і дотримувалася усіх вимог, але вірус дуже підступний. Ми чітко розуміємо, що медичні працівники є у групі підвищеного ризику, адже постійно наражаються на небезпеку перебуваючи у прямому контакті з пацієнтами. Суспільство має усвідомити значення роботи медичних працівників в цей непростий період світової пандемії, коли окрім лікарів допомогти більше нікому. Відтак громадяни повинні змінити своє ставлення до людей у білих халатах, проявити повагу і розуміння. Пригадайте, що в Італії лікарі надавали медичну допомогу пацієнтам навіть тоді, коли закінчилися усі засоби захисту. Наша спільнота УЛТ у Львові висловлює слова підтримки Ірині Гнатів та усім медичним працівникам України, які захворіли на Сovid–19. Бажаємо їм швидше впоратися із недугом та бути здоровими!», – написав Олег Дуда.

Зазначимо, Ірина Гнатів – лікарка загальної практики-сімейної медицини, головна лікарка КНП «Центр первинної медико-саніторної допомоги Давидівської сільської ради ОТГ». Минулого року за результатами голосування конкурсу «Сімейний лікар року-2019» Ірина Гнатів  стала кращим сімейним лікарем 2019 року. За неї віддали свої голоси понад 10 тисяч осіб.

Нагадаємо, за весь час пандемії в Україні зафіксовано 6 592 хворих на COVID-19. Внаслідок ускладнень, викликаних хворобою, померла 174 людини.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах