Офіційно: в Україні продовжили карантин через коронавірус

Офіційно: в Україні продовжили карантин через коронавірус фото

Офіційно: в Україні продовжили карантин через коронавірус фото

Події
22 квiтня 2020 14:56

Кабінет міністрів України продовжив карантин через пандемію коронавірусу до 11 травня. Відповідне рішення прийняли на засіданні в середу, 22 квітня.

Згідно з розрахунками Національної академії наук України, в країні очікуються ще два піки захворюваності на коронавірус: один орієнтовно припаде на кінець квітня, а другий – на період між 3 і 8 травня, повідомляє zaxid.net.

За словами міністра охорони здоров’я Максима Степанова, уряд додатково дозволив на час карантину:

  • проїзд у міському громадському транспорті донорам крові через брак донорської крові в Україні.
  • повернутися на роботу «деяким категоріям працівників» без проходження медичного огляду, зокрема тим, хто мав пройти медогляд, але період його проходження припав на період карантину.

«Якщо все буде добре, якщо епідеміологічна ситуація буде сприятливою, то 11 травня ми зможемо говорити про відкриття парків і скверів, закладів торгівлі непродовольчими товарами, частини об’єктів побутових послуг і, можливо, інші пом’якшувальні заходи, які також будуть анонсовані у залежності від розвитку ситуації в перших числах травня», – зазначив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

За його словами, уряд підготував план виходу з карантину, який складається з п’яти етапів. Він вступить в дію, якщо кількість хворих протягом десяти днів не буде зростати більше, ніж на 5%, а лікарні будуть заповнені хворими на коронавірус менш ніж на 50% (зараз вони заповнені такими хворими на 10%).

Також прем’єр додав, що у Кабміні збираються пом'якшити карантин із 12 травня. Втім, українцям ще мінімум два роки доведететься носити маски і дотримуватися соціальної дистанції в транспорті та у магазинах.

Нагадаємо, протягом 21 квітня в Україні підтвердили 467 нових випадків інфікування коронавірусом, а у Львові зафіксували 18 нових хворих. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах