Весна іде, красу несе: у Львові заквітли дерева-синоптики

Весна іде, красу несе: у Львові заквітли дерева-синоптики  фото

Весна іде, красу несе: у Львові заквітли дерева-синоптики фото

Події
23 квiтня 2020 16:00

У Львові заквіт символ Канади. Дерева-синоптики, які здатні прогнозувати дощ, квітнуть в різних районах міста. Але на відміну від сакур чи магнолій, клени чомусь отримують мало уваги він львів’ян.

Про це повідомив Ботанічний сад ЛНУ ім. І.Франка.

У Львові заквітли дерева-синоптики.У Львові заквітли дерева-синоптики.

На відміну від сакур чи магнолій, клени чомусь отримують мало уваги він львів’ян.На відміну від сакур чи магнолій, клени чомусь отримують мало уваги він львів’ян.

Весна у місті Лева.Весна у місті Лева.

«Цвітіння цих рослин залишається не поміченим. Не надто яскраве, не надто духм'яне. Лише невтомні «Божі мухи» мусять пильнувати, аби не проґавити коротку мить їхнього квітування і встигнути зібрати солодку поживу. А скільки достоїнств в цих рослин! Улюблені дерева наших парків, символ Канади, джерело кленового сиропу… Згадаймо також «…явір над водою», про який писав Тарас Шевченко. Саме явір – один із видів клена. Мало хто знає, що сік явора солодший, а ніж березовий. Разом з тим, клени є прекрасними синоптиками й можуть передбачати погоду. Якщо у теплий сонячний день зауважили, що клен «плаче» і виділяє крапельки води в місцях прикріплення листків до стебла, то тримайте парасолю напоготові, – за кілька годин піде дощ», – йдеться у повідомленні.

Весна 2020. Клени у Ботанічному саду Львова.Весна 2020. Клени у Ботанічному саду Львова.

Якщо у теплий сонячний день зауважили, що клен «плаче» і виділяє крапельки води в місцях прикріплення листків до стебла, то тримайте парасолю напоготові.Якщо у теплий сонячний день зауважили, що клен «плаче» і виділяє крапельки води в місцях прикріплення листків до стебла, то тримайте парасолю напоготові.

Нагадаємо, у Львові заквітла старезна слива Пісарді. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах