Покращення: у Львові відкриють продуктові ринки

Покращення: у Львові відкриють продуктові ринки фото

Покращення: у Львові відкриють продуктові ринки фото

Події
27 квiтня 2020 14:54

В Україні можуть відкрити продовольчі ринки за певним протоколом дотримання правил безпеки під час епідемії коронавірусної хвороби Covid-19.

Як повідомили на сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України,  йдеться про понад 280 критих продуктових ринків.

«Ми розуміємо, що є певна психологічна втома. Covid втомив не тільки українців. Оскільки продовольчі ринки надзвичайно важливі для виживання та харчування багатьох громадян, потрібно думати, як дати їм можливість працювати безпечно. Встановімо чіткі правила й давайте дозволимо їх відкрити. Треба вчитися жити й працювати у нових умовах», – наголосив Зеленський на традиційній щоденній нараді щодо поширення коронавірусу.

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль погодився, що питання відкриття ринків та їхнього безпечного функціонування потрібно розглянути вже в середу, щоб почати відкривати ринки до кінця цього тижня.

Також відновити роботу продуктових ринків рекомендує мер Львова Андрій Садовий. Відповідне звернення раніше міський голова скерував Прем`єр-міністру України та головному санітарному лікарю України.

«Ми у Львові одними з перших в Україні ввели достатньо жорсткі норми карантину, але треба бути реалістом. Так, як працювали ринки, вони так ніколи не працювали — дотримання усіх норм, правил, дезінфекція. Сьогодні те, що ринки не працюють, — це велика проблема, бо селяни виростили продукцію, вони її мають просто знищити, а хто їм за це компенсує? Я розумію, що в Німеччині чи Франції напевно б компенсували, а в нас — ні. Це не багаті люди. Тому ринки треба відкрити, але мають бути достатньо жорсткі норми. Я публічно звернувся до головного санітарного лікаря України, до Прем`єр-міністра. Я очікую, що здоровий глузд переможе і може б зі середи ринки вже відкрили, щоб вони нормально почали працювати», — прокоментував міський голова Львова Андрій Садовий.

Нагадаємо, усі продуктові ринки в Україні тимчасово закрили через карантин. За словами головного санітарного лікаря Віктора Ляшка, причиною такого рішення були порушення на деяких ринках України.

У Львові ринки закриті із 18 квітня, єдиний виняток – оптовий ринок «Шувар», якому дозволили працювати. З цим ринком підписана угода про забезпечення населення продуктами харчування у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах