Не розслабляйся: після 22 травня карантин в Україні продовжать

Не розслабляйся: після 22 травня карантин в Україні продовжать фото

Не розслабляйся: після 22 травня карантин в Україні продовжать фото

Події
05 травня 2020 14:13

Після 22 травня карантин в Україні ймовірно продовжать, але з подальшими послабленнями. Про це 5 травня розповів прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі «Українського радіо», повідомляє Укрінформ.

 «Кабмін поки що на першому етапі продовжив карантин до 22 травня, але, скоріш за все, спираючись на дані ВООЗ, карантин буде продовжено й надалі з наступними етапами послаблень, якщо це буде дозволяти зробити ситуація із захворюваністю», – зазначив він.

За словами Дениса Шмигаля, медична система України встигла підготуватися до епідемії. Сьогодні в Україні, зазначив прем’єр-міністр, понад 2100 апаратів штучної вентиляції легенів, з яких зайняті 138, і підготовлені 33 тис. ліжкомісць у лікарнях для хворих із коронавірусом, з яких зайняті менш як 2 тисячі.

Окрім цього, стало відомо, що уряд поки що не бачить можливостей відкрити міжміський транспорт.

«Міський транспорт ходитиме в тих режимах, яких ходив, а мери прийматимуть рішення щодо збільшення кількості транспорту та зміни його графіку роботи», – розповів Денис Шмигаль.

Нагадаємо, з понеділка, 11 травня, для відвідування відкриють парки, сквери та відпочинкові зони. Також з цього дня роботу відновлять, але за дотримання протиепідемічних умов, окремі заклади.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах