Догулялись: головний медик Львова пояснив рекордну кількість хворих на коронавірус

Догулялись: головний медик Львова пояснив рекордну кількість хворих на коронавірус фото

Догулялись: головний медик Львова пояснив рекордну кількість хворих на коронавірус фото

Події
06 травня 2020 11:43

Лише за минулу добу на Львівщині зафіксували рекордну кількість хворих на коронавірус – 39 нових випадків. Головний медик Львова розповів про сукупність факторів,  які вплинули на таку ситуацію.

Як розповів начальник управління охорони здоров’я Львівської міськради Володимир Зуб в ефірі радіо «Львівська хвиля», на Львівщині почали проводити більшу кількість тестів, а також мешканці тепер частіше виходять на вулицю, що теж сприяє поширенню захворювання.

«За минулу добу в нас 39 нових позитивних ПЛР-тестів. Такого у нас ще ніколи не було. Ця цифра змушує нас бути мобілізованими і уважно спостерігати за динамікою. Ми повинні розуміти, що саме тестування збільшується. Ми починали з 80-ти на добу, 150 на добу, то зараз ми робимо 220 — 250 ПЛР-тестів за добу. А що більше ми їх робимо, то більша ймовірність виявлення позитивних результатів. У відсотках — це від 12 до 17% позитивних результатів від загальної кількості за добу проведених ПЛР-тестів. Але ця ситуація насторожує, і мусимо декілька днів поспостерігати, щоб розуміти, чи це так співпало, чи це вже така тенденція», — пояснив головний медик Львова.

На думку Володимира Зуба, в місті також вже більше навчилися виявляти цільову групу, кому треба робити в першу чергу тести на COVID-19. Та є й інші фактори, людські.

«За останній тиждень ми бачимо більше машин на вулицях, більше людей на вулицях, люди дещо розслабилися. І це теж має значення. Важко сказати однозначно, але думаю, що оця сукупність причин і дає зростання кількості виявлених випадків захворювання», — підсумував Володимир Зуб.

Нагадаємо, станом на 6 травня в Україні 13 184 лабораторно підтверджені випадки COVID-19, з них 327 летальних, 2097 пацієнтів одужало.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах