Намагалась схуднути: львів’янці видалили 40-кілограмову кистому

Намагалась схуднути: львів’янці видалили 40-кілограмову кистому фото

Намагалась схуднути: львів’янці видалили 40-кілограмову кистому фото

Події
08 травня 2020 10:57

У Львівській лікарні швидкої допомоги провели унікальну операцію – 35-річній  жінці видалили багатокамерну кистому вагою 40 кілограмів.

Про це повідомили на сторінці лікарні у соціальних мережах.

В лікарні розповіли, що кілька років тому пацієнтці діагностували кисту лівого яйника. Та з червня минулого року живіт почав швидко збільшуватись і їй стало складно рухатись. Два останні місяці жінка вже не могла підвестись з ліжка, а через ризики перетиснення нижньої порожнистої вени вона була змушена постійно лежати на лівому боку.

Коли жінка поступила в лікарню, то кистома з’їдала всі її життєві ресурси та сили – у неї була гостра затримка сечі з проявами серцево-судинної недостатності і лімфостазом. Лікарі невідкладно провели комп'ютерну томографію та побачили в животі утвір розміром, якого досі не зустрічали. Тож почали готувати жінку до операції.

Львів’янці видалили 40-кілограмову кистому. Фото: Лікарня швидкої допомогиЛьвів’янці видалили 40-кілограмову кистому. Фото: Лікарня швидкої допомоги

За словами лікарів, операція була надскладною і тривала близько трьох годин. Львів’янку довелось оперувати на боку і в процесі видалення кистоми у пацієнтки двічі спостерігалася гіпосистолія, тобто серце майже зупинялося, тому команда анестезіологів двічі її реанімувала та повертала до життя.

На щастя, операція пройшла успішно і пацієнтку перевели у відділення анестезіології та інтенсивної терапії. Зараз стан пацієнтки стабілізувався  і вона отримує весь необхідний комплекс лікувальних заходів уже в хірургічному відділенні: післяопераційне лікування, щоденні перев'язки та психологічну допомогу.

Львів’янці видалили 40-кілограмову кистому. Фото: Лікарня швидкої допомогиЛьвів’янці видалили 40-кілограмову кистому. Фото: Лікарня швидкої допомоги

Цікаво, що перед операцією жінка важила 90 кілограмів, а після – її вага зменшилась вдвічі!

Попереду ще час тривалої реабілітації та подальше лікування, що залежатиме від результату патогістологічного висновку.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах