На Львівщині змії покусали дитину і чоловіка

На Львівщині змії покусали дитину і чоловіка  фото

На Львівщині змії покусали дитину і чоловіка фото

Події
12 травня 2020 10:29

У понеділок, 11 травня, на Львівщині змії вкусили дитину та чоловіка. Постраждалих госпіталізували. Інциденти сталися у Турківському і Сколівському районах.

Про це повідомили у Департаменті цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

На дитину змія напала о 16:47 у селі Явора Турківського району. «На власному подвір’ї, місцевого мешканця 2011 року народження (дитина) змія вкусила у праву кисть. Потерпілого у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Турківську Центральну районну лікарню», — йдеться у повідомленні.

У той же час у лісі поблизу селища Славське, Сколівського району, змія укусила у ліву кисть місцевого мешканця. 40-річного чоловіка у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Сколівську лікарню.

Стережись гадюки!

Найпоширеніша отруйна змія в нашій області — гадюка звичайна. Забарвлення її є надзвичайно мінливим – від світло-сірого до мідно-червоного та чорного з темним ромбічним малюнком на спині.

Зазвичай місцями проживання гадюки є узлісся, лісові галявини, лісосмуги, порослі чагарником яри і балки, степові схили з чагарниками тощо.

З гадюкою можна зустрітися під час відпочинку на природі, походу в ліс, на сінокосі та навіть під час роботи на присадибній ділянці. У сонячний день вона полюбляє вигріватися на стежці, на пнях тощо.

Першою не нападає

Гадюка ні за яких обставин не нападає першою. Не знищуйте змій — всі вони перебувають під охороною закону!

Як не стати жертвою змії

У "зміїній" місцевості носіть щільне високе взуття. Якщо вирішили заночувати в степу, уникайте розташування біля колоній мишей-полівок, інших гризунів, хащ чагарнику, тобто улюблених місць полювання гадюки.

Що робити, якщо вкусила змія

Важливо забезпечити потерпілому нерухомість, оскільки надмірні рухи сприяють швидкому проникненню отрути у кров. Слід звільнити кінцівки від взуття, шкарпеток, браслетів тощо, оскільки може виникнути набряк.

"Не перетягувати гумовим джгутом кінцівку вище від місця укусу, оскільки це може призвести до порушення обміну речовин в ураженій ділянці. Не надрізати краї рани і не відсмоктувати з неї кров, оскільки через пошкодження слизової оболонки ротової порожнини отрута може швидко потрапити у кров. Дати випити значну кількість рідини (води, кави, чаю)", — йдеться у повідомленні рятувальників.

Після надання першої допомоги потерпілого необхідно доставити у медичний заклад для введення антитоксичної сироватки — у місцевостях, де трапляються отруйні тварини у розпорядженні медичних працівників є набір таких препаратів.

Нагадаємо, що на дитячому майданчику у Львові малеча знайшла гадюку. На непрохану гостю натрапили діти на вулиці Коновальця. Плазуна впіймали.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах