Дізнайся: чому у Львові не відкриють магазини з одягом та взуттям

Дізнайся: чому у Львові не відкриють магазини з одягом та взуттям фото

Дізнайся: чому у Львові не відкриють магазини з одягом та взуттям фото

Події
12 травня 2020 11:31

У Львові відтермінували відкриття магазинів з одягом та взуттям до п’ятниці, 15 травня.

Як повідомив мер Львова Андрій Садовий в ефірі радіо «Люкс», таке рішення місто повинно синхронізувати з обласною комісією ТЕБ І НС, яка продовжила карантин.

Водночас імунологи не радять відкривати магазини одягу та взуття через високий рівень захворюваності у місті та неможливість забезпечення належної дистанції між покупцями та персоналом.

«На тлі зростання не належить відкриття магазинів одягу та взуття, рекомендоване тільки відтермінування. Наразі йде збільшення кількості захворювання, у тому числі тяжких випадків, що потребують госпіталізації, тому, враховуючи близький контакт покупців та персоналу, неможливо дотримуватись належного дистанціювання та вентиляції. Це — основна причина відтермінування. Коли буде зниження захворюваності, то, звичайно, треба буде все поступово відкривати», - пояснила завідувач кафедри епідеміології Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького Наталія Виноград.

Жінка рекомендує львів’янам навчитись жити в теперішніх умовах, аби попередити збільшення кількості смертей та перенавантаження на мережу надання медичної допомоги. Адже у разі збільшення кількості хворих — це буде неможливо.

«Ми можемо дозволити лиш ті сервіси, де може бути дотримання соціальної дистанції, у тому числі при обслуговуванні. Мусимо шукати нові креативні підходи», — підсумувала епідеміолог Наталія Виноград.

Нагадаємо, Міська комісія з надзвичайних ситуацій дозволила роботу перукарень, салонів краси, та приватних стоматологічних кабінетів у Львові. Працювати їм дозволили від завтра, 13 травня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах