Курсант, учасник АТО, дезертир: все, що відомо про молодика, який захопив ресторан у Винниках

Курсант, учасник АТО, дезертир: все, що відомо про молодика, який захопив ресторан у Винниках  фото

Курсант, учасник АТО, дезертир: все, що відомо про молодика, який захопив ресторан у Винниках фото

Події
13 травня 2020 13:33

27-річний львів'янин, який 12 травня захопив ресторан «Святослав» у Винниках та погрожував підірвати гранату, виявився курсантом львівської Національної академії сухопутних військ і учасником АТО, оголошеним у розшук як дезертир. У затриманого взяли аналізи, аби з'ясувати чи не перебував чоловік під дією наркотичних препаратів.

Як пише ZAXID.NET, перед тим, як зайти до ресторану, молодий чоловік поводився агресивно, погрожував людям на парковці поруч з рестораном «Святослав». Потім він зайшов до приміщення, де зараз триває ремонт, і вже там заявив, що підірве ресторан і всіх, хто всередині. Переговори з чоловіком тривали довго, близько трьох годин. Ймовірний підривник не висував жодних вимог, лише погрожував підірвати себе і всіх навколо.

27-річний дизертир захопив ресторан у Винниках: що про нього відомо.27-річний дизертир захопив ресторан у Винниках: що про нього відомо.

«У нього різко змінювався настрій. Ми бачили на камерах, що в руках в нього не було ніякої вибухівки, але він був одягнений у куртку-бомбер і ми вагалися, чи немає у нього вибухівки під цією курткою. Ми з ним спілкувалися дуже акуратно, а на місце привезли ще й маму, однак вона не змогла вийти з ним на контакт. Він був у пригніченому емоційному стані», – розповів начальник поліції Львівської області
Василь Віконський.

Врешті поліцейським вдалося відволікти увагу чоловіка і силоміць затримати його. Після затримання у 27-річного львів'янина не виявили жодної вибухівки. Поліцейські також оглянули приміщення і теж нічого не знайшли. Крім того, затриманий не зміг пояснити, чому погрожував підірвати і себе, і людей. Він просив лише пити та казав, що у нього терпнуть ноги. У чоловіка вже взяли кров на аналіз та призначили психологічну експертизу.

На місці події працювали співробітники служб та підрозділів поліції Львівщини, зокрема експерти-вибухотехніки, спецпризначенці, кінологи, слідчо-оперативна група, а також патрульні поліцейські та рятувальники.На місці події працювали співробітники служб та підрозділів поліції Львівщини, зокрема експерти-вибухотехніки, спецпризначенці, кінологи, слідчо-оперативна група, а також патрульні поліцейські та рятувальники.

За інформацією поліції, затриманий виявився курсантом львівської Національної академії сухопутних військ і учасником АТО, оголошеним у розшук як дезертир.

Нагадаємо, 12 травня у Винниках 27-річний чоловік захопив літню терасу готельно-ресторанного комплексу «Святослав», погрожуючи підірвати гранату. Переговори з ним тривали кілька годин. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах