Дізнайся: коли в Україні відновлять транспортне сполучення

Дізнайся: коли в Україні відновлять транспортне сполучення фото

Дізнайся: коли в Україні відновлять транспортне сполучення фото

Події
14 травня 2020 11:49

В Міністерстві інфраструктури розробили поетапний план відновлення регулярного пасажирського транспортного сполучення в умовах карантину.

Як сьогодні, 14 травня, повідомив у своєму Telegram-каналі міністр інфраструктури Владислав Криклій, план складається з трьох етапів, дати яких планують до кінця тижня узгодити з Міністерством охорони здоров’я України.

Перший етап

На першому етапі планують відновити роботу громадського транспорту (крім маршрутних таксі) та приміських маршруток в межах одного району. Також курсуватимуть внутрішньообласні маршрути та на 50% відновлять роботу приміських поїздів, що возитимуть людей на та з роботи в час пік. На цьому ж етапі планують запустити рух поїздів Інтерсіті та нічних експресів (42 пари). Крім того, відновлять й внутрішнє авіасполучення.

Другий етап

На цьому етапі обіцяють повністю відновити роботу міжобласних та міжнародних автобусних маршруті, а також маршрутних таксі. Усі пасажирські поїзди, крім сезонних, зможуть відновити роботу. А у світлу пору дня дозволять курсувати усім приміським поїздам.

Третій етап

На третьому етапі планують відновити міжнародне авіасполучення та міжнародне залізне сполучення. За потреби дозволять курсувати й сезонним поїздам.

Водночас при відновленні роботи транспорту продовжуватимуть діяти спеціальні умови перевезення:

  • пасажири та персонал повинні бути в масках;
  • усім мають вимірюватимуть температуру перед поїздкою;
  • у транспорті буде обмеження по кількості пасажирів;
  • обов’язкова дезінфекція транспорту;
  • дотримання соціальної дистанції.

Нагадаємо, наразі у Львові трамваї, тролейбуси і автобуси працюють у режимі спецперевезень. Місто очікує рішення уряду щодо організації роботи громадського транспорту.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах