Затримали "на гарячому": група львів'ян незаконно привласнювала квартири

Затримали "на гарячому": група львів'ян незаконно привласнювала квартири фото

Затримали "на гарячому": група львів'ян незаконно привласнювала квартири фото

Події
15 травня 2020 10:15

Увечері 14 травня на вулиці Городоцькій у центрі Львова поліцейські провели спецоперацію із затримання групи злочинців, які організували схему шахрайства з нерухомістю.

Як повідомив депутат Львівської міськради Ігор Зінкевич, йдеться про незаконне привласнення упродовж останніх п’яти років значної кількості нерухомості у Львові та Львівській області, а також Києві та Рівному. Відомо, що паралельно у цій справі проводяться обшуки у Львівській області та в інших областях.

Затримання проводили спецпризначенці у касках і бронежилетах. Попередньо відомо про шістьох причетних до шахрайської схеми.

У центрі Львова поліцейські провели спецоперацію із затримання групи злочинців, які організували схему шахрайства з нерухомістюУ центрі Львова поліцейські провели спецоперацію із затримання групи злочинців, які організували схему шахрайства з нерухомістю

За інформацією прокурорки Львівщини Ірина Діденко, шахраям вдалося «віджати» сім об‘єктів нерухомого майна у Галицькому, Франківському, Шевченківському та Личаківському районах Львова та отримати майже 5 млн грн від продажу цих квартир добросовісним набувачам. Причетних до схеми викрили «на гарячому», коли вони намагались здійснити чергову оборудку.

«За версією слідства, четверо жителів Львівщини, попередньо змовившись, перереєстровували квартири на себе та згодом – продавали. Шахраї відстежували квартири, у яких власники перебувають за кордоном та виготовляли несправжні документи: фальсифікували паспорти реальних власників, дублікати правовстановлюючих документів на квартири», – повідомила  Ірина Діденко.

Четверо чоловіків організували схему шахрайства з нерухомістюЧетверо чоловіків організували схему шахрайства з нерухомістю

Повертаючись додому, справжні власники виявляли, що їх майно вже перереєстроване на інших людей. Водночас, ті, хто купив житло, вперше бачили справжніх власників та розуміли, що їх ошукали.

Всім причетним повідомили про підозри за ч.3,4 ст.190 (шахрайство) та ч.3 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Невдовзі їм суд обере міру запобіжного заходу.

Правоохоронці встановлюють причетність до арефи інших осіб та випадки вчинення ними шахрайства на території інших областей.

Нагадаємо, у Львові двоє колишніх міліціонерів і поліцейський підробили собі медичні довідки, щоб отримувати фінансову допомогу за інвалідність, нібито набуту під час служби.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах