Де підчепили: у львівській лікарні на коронавірус захворіли понад пів сотні медиків

У львівській лікарні на коронавірус захворіли понад пів сотні медпрацівників. Фото: unsplash.com.

У львівській лікарні на коронавірус захворіли понад пів сотні медпрацівників. Фото: unsplash.com.

Події
15 травня 2020 13:12

У лікарні швидкої допомоги  на коронавірус захворіли 56 медпрацівників. Частина медиків заразилися усередині лікарні, а частина поза медзакладом, про що свідчить зібраний епіданамнез.

За словами  головного лікаря медзакладу Олега Самчука, це пов’язано з тим, що лікарня приймає величезну кількість пацієнтів зі всієї області в ургентному стані. Яким би не був захист, уникнути цього не вдасться, повідомляє Тvoemisto.tv. 

 «Медики інфікувалися протягом останнього часу, це не відбулося за два-три дні. Дехто вже одужав. Це пов’язано з тим, що ми лікуємо велику кількість ургентних пацієнтів по цілій області. До нас поступає маса пацієнтів на операції. Кількість операцій зросла утричі. Ми лікуємо пацієнтів з ургентною патологією, також хворих на коронавірус. Тому це закономірність, що якийсь відсоток наших працівників, хоч якби вони не застерігалися, на жаль, заражається», – розповів Олег Самчук.

Лікар зазначив, що засоби індивідуального захисту є, їх постійно довозять, як за кошти бюджету, так і завдяки благодійникам. Натомість пояснює, що всі лікарні закриті. Є спеціально призначені лікарні, які борються з коронавірусом. Але в той же час ургентних пацієнтів, які мають інсульт, інфаркт чи кровотечу, і є заражені, лікують тільки в цій лікарні.

Нагадаємо, що усіх хворих на COVID-19 львівських лікарів преміюють. Кожному з них нарахують по 20 тисяч гривень.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах