Перевірять кожного: водіїв UBER зобов'язали робити селфі в масках

Водіїв UBER зобов'язали робити селфі в масках. Фото: Zuma / ТАСС

Водіїв UBER зобов'язали робити селфі в масках. Фото: Zuma / ТАСС

Події
17 травня 2020 11:46

Компанія Uber вводить нові правила через пандемію коронавірусу.

З понеділка, 18 травня, їздити в авто потрібно буде в захисних масках. Причому носити їх треба обом сторонам - і водієві, і пасажирові. Про це пише Reuters. Перед початком робочого дня керманич повинен буде надсилати селфі в засобах захисту та дезінфікувати салон автівки, тільки після цього йому дозволять вийти на лінію і здійснювати поїздки. Крім того, перед кожною зміною його будуть опитувати щодо самопочуття.

Для пасажирів також будуть діяти нові правила. Сідати в авто можна буде тільки на задні сидіння, перед поїздкою потрібно обробляти руки антисептиком, а вікна доведеться тримати відкритими для провітрювання. У компанії повідомили, що поїздку можна буде скасувати без «штрафів», якщо якась зі сторін не носить захисні засоби. А в майбутньому планують блокувати користувачів додатку, які регулярно порушують ці правила

Ці заходи діятимуть мінімум до кінця червня, але їх можуть продовжити, якщо епідеміологічна ситуація в світі не покращиться.

Як раніше писав Vgorode, українським таксистам офіційно дозволили пересуватися по смузі громадського транспорту. Проект постанови щодо цього на засіданні 13 травня ухвалив Кабінет міністрів. У правила дорожнього руху внесуть новий пункт, згідно з яким водії легкових таксі зможуть без перешкод доставляти пасажира до пункту призначення. Але дозвіл стосується тільки тих перевізників, які є легальними. При цьому водій повинен мати при собі офіційну ліцензію.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах