На Львівщині ще чотири лікарні приймають хворих на коронавірус

На Львівщині ще чотири лікарні приймають хворих на коронавірус. Фото: ЛМР

На Львівщині ще чотири лікарні приймають хворих на коронавірус. Фото: ЛМР

Події
18 травня 2020 11:13

На Львівщині ще чотири лікарні другого рівня почали приймати хворих пацієнтів на коронавірус або з підозрою на Covid-19. Це пов'язано з тим, що протягом попереднього тижня в області спостерігалося зростання кількості хворих на коронавірус.

Як повідомив директор департаменту охорони здоров’я Львівської обласної держадміністрації Орест Чемерис, йдеться про Стебницьку міську лікарню, Кам’янка-Бузьку центральну районну лікарню, Стрийську міську лікарню і Сокальську центральну районну лікарню. Ще дві лікарні – Яворівська і Рудківська залишаються в резерві, пише ZAXID.NET.

До цього спеціалізованими для коронавірусу були лікарні першого рівня: Львівська обласна інфекційна лікарня, Центр легеневого здоров’я, 8-ма міська клінічна лікарня і гостіталь ветеранів воєн і репресованих імені Юрія Липи у Винниках.

«Львівські лікарні ще не повністю заповнені, але вже доходять до межі заповнення. Минулого тижня ми спостерігали зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію. Тому прийнято рішення задіяти для лікування хворих лікарні другого рівня, а вільні місця у львівських лікарнях залишити для важких пацієнтів, які можуть поступати з районів», – зазначив Орест Чемерис.

Чотири лікарні другого рівня розпочали приймати хворих з минулої суботи, 16 травня. До них скеровуватимуть хворих за територіальним принципом. До прикладу, Стрийська міська лікарня прийматиме хворих не лише зі Стрийського району, а й наближчих до неї населених пунтктів інших районів.

За інформацією головного лікаря Стрийської міської лікарні Осипа Бегея, за два дні до них поступило четверо хворих: троє з пневмонією і один пацієнт з високою температурою. Вони чекають на результати ПЛР-дослідження.

Натомість, за словами головного лікаря Сокальської центральної районної лікарні Романа Шведа, там перебуває один пацієнт з підозрою на коронавірус і двоє лікуються амбулаторно. У Кам’янка-Бузькій центральній районній лікарні, повідомив головний лікар Роман Кучерепа, наразі є один пацієнт з підозрою.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах