Шиканемо, бейбі: у львівському СІЗО відкрили першу платну камеру

У львівському СІЗО відкрили першу платну камеру. Фото: 078.com.ua.

У львівському СІЗО відкрили першу платну камеру. Фото: 078.com.ua.

Події
30 травня 2020 14:13

У Львові запрацювала перша платна камера у СІЗО. Тут є душова, міні-кухня з необхідним посудом, електричним чайником і мультиваркою, плазмовий телевізор, кондиціонер.  Відкриття в слідчих ізоляторах аналогічних камер із поліпшеними умовами розміщення анонсували по всій Україні.

Про це повідомив Міністр юстиції Денис Малюська.

«Відкрили платну камеру у Львівському СІЗО, 1000 гривень доба, 3500 гривень – тиждень, 4000 – місяць. Наступні на черзі – Чернігів, Харків та Чернівці», – йдеться у повідомленні.

За словами Малюська, йдеться не про «ВІП-камери», а лише про камери з поліпшеними умовами.

«Це точно не «ВІП-камери», як видно із фотографій нічого надзвичайного ми не пропонуємо і не забезпечуємо. Ми надаємо можливість користуватися більшою ніж звичайно площею камер, а також базовим обладнанням на кшталт холодильника, телевізора або столового приладдя. Ну і ремонт не сторічної давнини як це часто трапляється у наших слідчих ізоляторах», – зауважив міністр.

У Львові запрацювала перша платна камера у СІЗО. Фото: Денис Малюська. У Львові запрацювала перша платна камера у СІЗО. Фото: Денис Малюська.

Кухня у першій платній камері. Фото: Денис Малюська. Кухня у першій платній камері. Фото: Денис Малюська.

Такий вигляд має вбиральня першої платної камери у Львівському слідчому ізоляторі. Фото: Денис Малюська. Такий вигляд має вбиральня першої платної камери у Львівському слідчому ізоляторі. Фото: Денис Малюська.

Як пише Zaxid.net, до капітального євроремонту ще місяць тому камера львівського СІЗО вміщувала 12 людей, там були обідрані стіни та жахливе місце для туалету. Тепер її не впізнати. Про обмеження волі свідчать лише ледь помітні ґрати за пластиковими вікнами. У тюремно-готельній так званій «хаті» тепер є плазмовий телевізор, душова та кондиціонер.

«Вона з усіма зручностями, які можуть бути для комфортного перебування підслідних осіб. Окрім того, що вона в рази просторіша, що вимагає регламент, а саме 2,5 метри, тут в наявності на дві особи є цілих 36 метрів. Є побутова техніка, окремий санвузол», — зазначає керівник Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Юрій Добош.

Додамо, що охочих заселитися у платну камеру поки що немає.

Нагадаємо, у Львові банда ромів напала на жінку та викрала у неї ювелірні вироби і мобільні телефони. Суму завданих збитків постраждала оцінила в 40 тисяч гривень. П'ятьох чоловіків затримали, коли ті намагались продати вкрадені предмети. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах