День вишиванки у Львові: статуї вже вбрали, леви чекають лікарів

Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски. Фото: Роман Балук.

Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски. Фото: Роман Балук.

Події
21 травня 2020 10:27

На площі ринок у Львові статуї одягнули у вишиванки. Невдовзі вбиратимуть і левів. Для цього запросять лікарів з міської лікарні швидкої допомоги, обласної інфекційної лікарні, міської дитячої лікарні, обласної дитячої лікарні «Охматдит» та з інших лікарень міста.

Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски.Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски.

«Кожного року ми відзначаємо Міжнародний день вишиванки. Цьогоріч, зважаючи на пандемію COVID-19, ми не будемо робити масових заходів, але вишиванка — це наш генетичний код, ми, як і щороку, одягаємо скульптури і статуї на площі Ринок, але з новим атрибутом — вишиваною маскою. Також будемо одягати міських стражів — левів, які стоять перед Ратушею: їх цього року будуть одягати лікарі, які цілодобово захищають усіх нас. Зокрема, близько 10 лікарів з різних лікарень нашого міста разом з міським головою одягнуть міських левів та заспівають державний гімн України", — розповів керівник управління внутрішньої політики Львівської міської ради Роман Яцикович.

Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски.Статуї у центрі Львова одягнули у вишиванки та вишивані маски.

За його словами, це досить символічно: вишиванка завжди була генетичним кодом українців, своєрідним захистом, тому вишиванки і вишивані маски одягнуть лікарі, які щоденно є у масках, рятуючи наші життя.

«Це буде своєрідним знаком подяки лікарям за те, що вони сьогодні боряться з цією недугою", — зазначив Роман Яцикович.

Нагадаємо, цьогоріч в Україні Всесвітній день вишиванки святкують 21 травня. Цей день відзначають у дев’яти країнах світу у третій четвер травня. VG Львів зібрав найцікавіші традиції святкування, історію виникнення свята та інші цікаві факти.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах