Діджиталізація і боротьба з фейками: у Львові презентували програму відновлення

У Львові презентували програму відновлення. Фото: Роман Балук.

У Львові презентували програму відновлення. Фото: Роман Балук.

Події
22 травня 2020 14:29

У Львові затвердили програму відновлення «Львів завтра». Її розробила міська рада спільно з епідеміологами, науковцями та підприємцями. Метою програми є максимально швидке покращення соціально-економічного і культурного розвитку міста.

Сьогодні, 22 травня, програму відновлення "Львів завтра" презентували та підтримали на засіданні виконавчого комітету.

«Всі ми перебуваємо у стані невизначеності, однак нам потрібно планувати своє життя, говорячи щонайменше про майбутні 2 роки. Світовий Банк прогнозує, що ця криза буде гіршою, ніж у 2008 році. Вперше за 12 років йтиметься про падіння світового ВВП та порушення багатьох логістичних зв’язків", — розповів директор комунальної установи Інститут міста Олександр Кобарев.

За його словами, програма «Львів завтра» поділена на кілька важливих аспектів.

Масове тестування

Діджиталізація і боротьба з фейками: у Львові презентували програму відновлення. Фото: unsplash.comДіджиталізація і боротьба з фейками: у Львові презентували програму відновлення. Фото: unsplash.com

Олександр Кобарев наголосив важливості дотримання правил світової практики, що унеможливлюють поширення вірусу.

«Ми дослідили багато країн, аби вивести закономірності, як їм вдається боротись із коронавірусом. Зокрема, тут варто виділити масове тестування, як найкращий спосіб виявлення хворих. Необхідно проводити ПЛР-тестування, але за їх відсутності необхідно робити експрес-тести. Звичайно, вони мають неточність, але велика їх кількість все одно дає підстави для подальших досліджень», — розповів він.

Віддалена робота

Якщо є змога працювати дистанційно, то це потрібно робити. У першу чергу, це знижує рівень захворювання та знімає навантаження на громадський транспорт, переконані фахівці. За результатами дослідження, близько 60% підприємств Львова можуть перевести своїх працівників на дистанційну роботу.

Ті підприємства, які діджиталізовані, та надають послуги онлайн, найменше постраждали від карантину. Людство не вигадало нічого кращого за дистанцію, її потрібно дотримуватись, адже тоді рівень можливості зараження мінімальний.

Боротьба з фейками

За словами Кобарева, слід подбати і про інформаційне наповнення.

«Ми бачимо, що зараз продукується буде багато фейків щодо коронавірусу, які насправді можуть бути дуже шкідливими та призводити до нещасних випадків. Потрібно максимально перевіряти джерела інформації", — додав Кобарев.

 «Банк ідей»

Виконком затвердив програму відновлення «Львів завтра». Фото: Львівська міськрадаВиконком затвердив програму відновлення «Львів завтра». Фото: Львівська міськрада

«У нас виник такий собі «малий банк» зі 160 різних ідеї стосовно того, що зараз можна робити для виходу з кризи. Однак у нашій програмі враховані й різні передумови й обмеження, які могли завадити у втіленні усіх цих ідей. Одним з таких жорстких обмежень є фінансовий ресурс. Ми розуміємо, що не маємо стільки грошей, скільки мають США, Європейський Союз. Державний фонд наразі складає 67 мільярдів гривень, до того ж на сьогодні держава ще не дуже активно допомагає містам. Тому міста мають самотужки вирішувати внутрішні завдання й проблеми. Це перше суттєве обмеження. Друге обмеження — незрозуміла ситуація з часом. Такого масштабу невизначеності ми не бачили давно. Відповідно потрібно було реагувати швидко і гнучко. З тих 160 ідей відібрали близько 80 проєктів, які вписуються у наші ресурси, і де ми маємо контакт з середовищем, яке готове включатися і допомагати нам їх реалізовувати», — відзначив Олександр Кобзарев.

Також він наголосив, що хоче, аби мешканці долучались та висували власні пропозиції у «банк ідей».

Нагадаємо, станом на 08:00 22 травня у Львові та області підтвердили 1240 випадків інфікування коронавірусом. За попередню добу виявили 65 хворих, з них — 31 це мешканці Львова. Це рекорд.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах