Бог простить: протоієрей зі Львова взяв на поруки п’яного бізнесмена

Бог простить: протоієрей зі Львова взяв на поруки п’яного бізнесмена.  Фото: unsplash.com (умовне).

Бог простить: протоієрей зі Львова взяв на поруки п’яного бізнесмена. Фото: unsplash.com (умовне).

Події
27 травня 2020 16:50

Протоієрей Свято-Троїцької церкви УПЦ МП у Львові взяв на поруки одного з прихожан церкви, якого впіймали п’яним за кермом. За словами, святого отця, чоловік – сумлінний парафіянин і активно допомагає розбудовувати храм.

Як пише Zaxid.net, львівського підприємця Сергія Ж. затримали нетверезим за кермом автомобіля Volkswagen Caddy на перехресті Волошина-Драгоманова 21 березня. Пристрій Drager підтвердив алкогольне сп’яніння у водія, однак невідомо, який відсоток алкоголю виявили в його крові.

Відтак Сергій Ж. порушив ч.1 ст. 131 (керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння). Покарання за цією статею – штраф 10,2 тисячі гривень, також водія могли позбавити права керування автомобілем на рік.

Під час розгляду цієї справи у Сихівський районний суд надійшло клопотання від настоятеля Свято-Троїцької церкви УПЦ МП, що на Антоновича. Протоієрей Володимир Шарабура попросив суд відпустити чоловіка на поруки релігійної громади церкви. Своє прохання він аргументував тим, що Сергій Ж. є сумлінним парафіянином, а також «активно бере участь у будівництві храму». Настоятель церкви у своєму клопотанні також зобов’язався «здійснювати заходи виховного характеру» стосовно Сергія Ж.

Суддя Сихівського райсуду Олег Юрків вирішив, що оскільки правопорушення, яке скоїв Сергій Ж. не призвело до тяжких наслідків, розгляд матеріалів справи можна передати релігійній громаді.

Нагадаємо, у Брюховичах п'яний водій врізався у магазин. 

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах