Дороге задоволення: ціни на фрукти та ягоди у Львові виросли до історичного максимуму

Ціни на фрукти та ягоди у Львові виросли до історичного максимуму. Фото: unsplash.com (умовне)

Ціни на фрукти та ягоди у Львові виросли до історичного максимуму. Фото: unsplash.com (умовне)

Події
04 червня 2020 12:18

Ціни на фрукти на ягоди у Львові та в Україні в цілому виросли до історичного максимуму.

Як пояснили в Українській плодоовочевій асоціації, головною причиною значного зростання цін є вплив несприятливих погодних у мов на врожай, адже пізні заморозки знищили значну частину урожаю, а похмура і прохолодна погода відтягує дозрівання ягоди.

Наразі найбільше зросли гуртові ціни на суницю садову (полуницю) – в середньому в 2,6 рази. Майже так само різко подорожчали черешня і яблуко.

«Основна частина врожаю черешні загинула внаслідок заморозків. Це і є головною причиною високих цін на неї – цих фруктів просто занадто мало, і купити черешню гуртом не так вже й просто», - йдеться в повідомленні.

Ціни ж на яблуко залишалися високими весь сезон через зниження виробництва в 2019 році. На сьогодні запаси яблука в сховищах українських садівників практично повністю вичерпані, і на ринку пропонують переважно імпортні яблука.

Ціни на грушу за рік виросли на 30-35% і зараз на українському ринку можна знайти переважно імпортну грушу.

З екзотичних фруктів, найменше ціни зросли на банани - на 2-4% в гуртовій торгівлі. Ціни на лимон зараз в середньому на 25% вище, ніж роком раніше, а на апельсин – на 40% вище. Оскільки попит на ці фрукти різко виріс під час пандемії, то й ціни залишаються високими.

Крім того, прогнозують, що найближчим часом на ринку України збільшиться пропозиція імпортних абрикосів з Туреччини, Узбекистану та Іспанії.

«На жаль, сади абрикосів в Україні також сильно постраждали від приморозків, і врожай власних кісточкових фруктів буде дуже низьким. Природно, що очікувати низьких цін на абрикоси в цьому сезоні також не варто», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у Львові стрімко обвалились ціни на квартири.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах