Що не поділили: у селі під Львовом війт побився з екснацгвардійцем

У селі під Львовом війт побився з екснацгвардійцем. Фото: Микола Пущак

У селі під Львовом війт побився з екснацгвардійцем. Фото: Микола Пущак

Події
04 червня 2020 15:57

У середу, 3 червня, близько 11:00 в селі Жирівка Пустомитівського району сталася бійка між сільським головою та колишнім солдатом Нацгвардії.

Як заявив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький, він особисто контролюватиме розслідування цієї справи, адже сільський голова, за словами екснацгвардійця, зламав йому руку та розбив ніс.

Що каже сільський голова

Як написав на своїй сторінці у Фейсбук 36-річний сільський голова Жирівки Микола Пущак, він намагався зупинити авто, яке на шаленій швидкості їхало селом. Та водій неадекватно відреагував.

«Я знаходився поруч свого авто, коли побачив, що через село на шаленій швидкості мчить машина. Щоб призупинити їх махнув рукою, на що водії зреагували неадекватно. Промчавшись ,навмисно зачепили мене , тим самим пошкодили дзеркало власної машини. Хотіли розпочати бійку, поводились брутально. Довелось викликати дільничого інспектора та слідчо-оперативну групу.», – розповів Микола Пущак.

Як розповів ZAXID.NET Микола Пущак, брати, 26-річний Ярослав та 20-річний Роман Білик, його кілька разів вдарили кулаками і побігли назад в машину, намагалися втекти.

Ярослав Білик. Фото: Микола ПущакЯрослав Білик. Фото: Микола Пущак

«Я їх догнав, став перед машиною, а той що сидів на пасажирському місці кричить до водія: «Дави його!». Вони газу і посадили мене на капот, я зловився за щіткотримач і коли падав зламав його. Тоді вони знов вийшли з машини і почали бити мене за те, що я пошкодив їхнє майно», – розповів Микола Пущак.

Тоді, за словами сільського голови, почалася велика бійка, зібралося пів села. Приїхали також чоловіки на «Mercedes Gelandewagen». На опублікованому відео видно, як ці чоловіки намагалися затягнути одного з братів до машини.

Микола Пущак, підтвердив, що насправді то були його знайомі і вони просто не встигли розібратися у цій ситуації.

«Приїхали мої знайомі, бо я дзвонив і кричав, що мене б’ють. Вони просто не розібралися що до чого, бо я так кричав що мене б’ють», – розповів Микола Пущак.

Але сільський голова відкидає звинувачення у тому, що він зламав ніс та руку Ярославу Білику, пояснює тим, що коли на місце приїхала поліція, чоловіки взагалі відмовилися писати заяву про побиття. Натомість Микола Пущак написав заяву про побиття та автонаїзд ще на місці події. Також посадовець зазначає, що у нього пошкоджений ніс та коліно.

Що кажуть брати

Брати Білики, які фігурували в конфлікті з сільським головою Жирівки, мешкають у Львові. І хлопці таки написали заяву, але зробили це пізно ввечері середи. Вони самі приїхали до відділку поліції у Пустомити та заявили, що їх побили.

Роман Білик, підтвердив, що сільський голова Жирівки їх зупинив, бо вони наче перевищили швидкість.

«Ми зупинились і почали розпитувати, що ж трапилося. Цей чоловік звинуватив нас, що ми зашвидко їхали. Хоча як він міг визначити нашу швидкість без відповідних приладів – це питання», – додав Роман Білик.

Роман Білик. Фото: Микола ПущакРоман Білик. Фото: Микола Пущак

В свою чергу, Пущак пояснив, що зупиняв авто через смертельні аварії, які раніше траплялись на цій ділянці дороги.

Також Роман Білик прокоментував приїзд чоловіків на «Mercedes Gelandewagen».

«Звичайно, що він опирався, бо це виглядало на викрадення людини. На відео чути, як Пущак говорить: "Грузим його". Більше того, сільський голова вдарив мого брата в обличчя і зламав йому ніс», – розповів Роман Білик.

Що кажуть в поліції

Правоохоронці відкрили два кримінальних провадження – за хуліганство та за пошкодження приватного майна. Всім учасникам конфлікту призначили судово-медичні експертизи. Розслідування триває.

Додамо, сьогодні, 4 червня, о 12:30 мешканці села Жирівка вийшли на протест в підтримку сільського голови – кілька десятків людей перекрили дорогу в селі. Коли на місце події приїхали поліцейські, то з'ясувалось, що дозволу на проведення акції в людей немає. Тоді селяни почали збір підписів на підтримку Миколи Пущака. За годину вдалось зібрати близько сотні підписів.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах