Covid-19 не вщухає: карантин на Львівщині знову продовжили

Карантин на Львівщині знову продовжили. Фото: pexels.com

Карантин на Львівщині знову продовжили. Фото: pexels.com

Події
05 червня 2020 15:50

Карантин на Львівщині знову продовжили, щонайменше до 12 червня, але його обіцяють послабити, як тільки показник інцедентності становитиме менше 12.

За словами голови Львівської облдержадміністрації Максима Козицького, єдиною причиною, чому карантин не послабили, стало те, що у Львові показник інцидентності становить понад 32%. На Львівщині спостерігається висока кількість звернень і стабільно високі цифри госпіталізованих хворих.

«За попередню добу, як і усі попередні, найбільші показники захворюваності показує саме Львів. Враховуючи, що показники постійно зростають і впевнено наближаються до позначки 100 нових інфікованих на добу, про послаблення карантинних заходів не йдеться», - наголосив голова Львівської облдержадміністрації.

Він закликав львів’ян не нехтувати умовами карантину, інакше кількість хворих і надалі зростатиме, а карантин – знову продовжуватимуть.

За словами директора департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ореста Чемериса, інші показники дозволяють послабити карантин, зокрема заповненість ліжок у лікарнях області становить лише 22,7% із 50% максимальних.

Максим Козицький зазначив, що Львівська ОДА звернулася до Кабміну з проханням дозволити послаблювати карантин в окремих містах чи районах, що дозволить відновити там роботу фітнес-центрів та запустити регіональні перевезення.

Нагадаємо, 1 червня комісія ухвалила рішення продовжити карантин на території області до 5 червня.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах