Більше місяця на ШВЛ: 51-річна львів’янка з коронавірусом почала самостійно дихати

51-річна львів’янка з коронавірусом почала самостійно дихати. Фото: Ігор Берник

51-річна львів’янка з коронавірусом почала самостійно дихати. Фото: Ігор Берник

Події
10 червня 2020 16:38

В Львівській інфекційній лікарні знову почала самостійно дихати 51-річна пацієнтка з коронавірусом, яка 33 дні перебувала на штучній вентиляції легень.

Про це у середу, 10 червня, повідомив заступник директора Львівської обласної інфекційної лікарні Ігор Берник.

За інформацією ZAXID.NET, це перший випадок в лікарні такого тривалого перебування пацієнтки на ШВЛ. Деякі хворі також довго були на штучній вентиляції легень, але 51-річна львів’ янка – найдовше.

«Спершу жінку госпіталізували до лікарні, де розпочали лікування, але через п’ять днів її стан не поліпшився і її перевели в реанімацію. Стабілізувати її стан не вдавалося і через день її перевели на ШВЛ. Впродовж двох тижнів стан пацієнтки був критичний, а тоді вона почала поволі виходити з того стану», – розповів завідувач відділення інтенсивної терапії і реанімації Віктор Токарєв.

За його словами, наразі жінка при свідомості, вона самостійно дихає, але залишається у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі побоюються, щоб важка ковідна пневмонія не дала інших ускладнень, тому спостерігають за пацієнткою.

Нагадаємо, станом 10 червня у Львові та області 2289 підтверджених випадків інфікування коронавірусом. За весь час пандемії на Львівщині від коронавірусу померли 80 людей, а 557 — одужали.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах