Рекордна кількість хворих: у МОЗ хочуть посилити карантин

У МОЗ хочуть посилити карантин. Фото: pexels.com (умовне)

У МОЗ хочуть посилити карантин. Фото: pexels.com (умовне)

Події
11 червня 2020 11:44

Через зростання кількості нових випадків захворювання на Covid-19 і рекордну кількість хворих в Україні, міністр охорони здоров’я Максим Степанов пропонуватиме посилити карантин.

Про це Максим Степанов повідомив 11 червня, під час щоденного брифінгу.

«Такого антирекорду в нас ще не було. Навіть у найважчі часи – у квітні, коли в нас була напружена ситуація… У нас ніколи не було 689 осіб, які б захворіли за один день», – пояснив Максим Степанов.

Міністр охорони здоров’я наголосив, що підвищена кількість нових хворих на коронавірус в Україні фіксували впродовж тижня і така статистика зумовлена недотриманням карантину.

«Уже було звернення президента, що в нас не скасований карантин, що загроза нікуди не поділася. Але подивіться на вулиці й навколо: ми всі вийшли з карантину, ми всі вирішили, що його вже не існує, що такої загрози як Covid-19 немає. Подивіться на цифри, які ми фіксуємо кожного дня. Не тільки на цифри захворілих – подивіться на кількість летальних випадків: вчора 23 людини, сьогодні 21 людина. Це ж не просто цифри – це конкретні люди, які померли від такого ворога, як Covid-19», – наголосив міністр охорони здоров’я України.

Максим Степанов пояснив, що влада пішла на пом’якшення карантину на прохання людей, які від нього втомилися, та тепер люди зовсім перестали його дотримуватись. Відтак, міністр пропонуватиме «проведення певних заходів – заради вашого здоров’я і життя».

Нагадаємо, сьогодні, 11 червня, в Україні зафіксували антирекорд із кількості нових хворих на коронавірус за добу – 689 нових випадків інфікування. Тим часом на Львівщині виявили 125 нових хворих на COVID-19.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах