Нагнітали паніку у соцмережах: на Львівщині викрили велику «ботоферму»

Нагнітали паніку у соцмережах: на Львівщині викрили велику «ботоферму». Фото: depositphotos.

Нагнітали паніку у соцмережах: на Львівщині викрили велику «ботоферму». Фото: depositphotos.

Події
16 червня 2020 17:46

СБУ заблокувала на Львівщині діяльність потужної «ботоферми». Її «боти» керували обліковими записами у соцмережах, використовуючи фейкові персональні дані. Реєстрацію таких акаунтів здійснювали за допомогою SIM-карток українських та російських операторів зв’язку.

Встановлено, що розгалуженою мережею «ботоферм» керували з території Росії.

СБУ заблокувала на Львівщині діяльність потужної «ботоферми». Фото: СБУ.СБУ заблокувала на Львівщині діяльність потужної «ботоферми». Фото: СБУ.

«Зловмисники зареєстрували кілька тисяч активних акаунтів для поширення у соцмережах недостовірної інформації щодо ситуації в Україні, продовження гібридної війни проти нашої держави та здійснення впливу на свідомість людей з метою поширення негативного настрою в суспільстві та дискредитації української влади», – зазначено у повідомленні СБУ, поширеному 16 червня.

Розгалуженою мережею «ботоферм» керували з території Росії. Фото: СБУ.Розгалуженою мережею «ботоферм» керували з території Росії. Фото: СБУ.

Діяльність схожих угруповань припинили в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі. Фото: СБУ.Діяльність схожих угруповань припинили в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі. Фото: СБУ.

Під час проведення обшуків виявили та вилучили комп’ютерну техніку та спеціальне обладнання (GSM-модеми та шлюзи), понад 15 тисяч SIM-карток операторів мобільного зв’язку України та Росії.

Додамо, що діяльність схожих угруповань припинили в Києві, Сумах, Чернігові та Одесі.

Нагадаємо, СБУ викрила 63-річну львів’янку, яка розміщувала в інтернеті фейкову інформацію про розповсюдження коронавірусу COVID-19 в Україні. Окрім того, що нагнітала панічні настрої, жіночка також робила дописи із закликами до повалення конституційного ладу та пропагувала ідею створення так званої «Новоросії».

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах