Хто кого: на Сколівщині змія напала на спортсмена

Хто кого: на Сколівщині змія напала на спортсмена. Фото: tfa.org.ua (умовне).

Хто кого: на Сколівщині змія напала на спортсмена. Фото: tfa.org.ua (умовне).

Події
17 червня 2020 09:34

На Львівщині змія вкусила 21-річного спортсмена. Неприємний інцидент стався у вівторок, 16 червня, на спортивній базі в селі Орявчик, що у Сколівському районі. Повідомлення про те, що змія вкусила хлопця рятувальники отримали о 20:38.

Як повідомили у ДСНС у Львівській області, хлопця госпіталізували у реанімаційне відділення Сколівської центральної районної лікарні.

«Подія трапилась під час відпочинку на спортивній базі в с. Орявчик. Потерпілий є жителем с. Старуня, Богородчанського району Івано - Франківської області», - йдеться у повідомленні.

За даними медиків стан потерпілого – середньої важкості.

Як не стати жертвою змії 

Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття. Фото: Андрій Кийко.Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття. Фото: Андрій Кийко.

Надзвичайники наголошують на необхідності дотримання заходів безпеки під час відпочинку на природі. Пам’ятайте, якщо ви випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь, не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть. У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, яке змія не прокусить.

Міська мешканка

Зустрічі людей із небезпечними плазунами трапляються не лише у Карпатах, але й у містах. Так, у травні нинішнього року на дитячому майданчику у Львові малеча знайшла гадюку. На непрохану гостю натрапили діти на вулиці Коновальця. Гадюку впіймав голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин. Після відлову і фотосесії змію випустили у лісі за межами міста.

На дитмайданчик у Львові приповзла гадюка. Фото:  Андрій Кийко.На дитмайданчик у Львові приповзла гадюка. Фото: Андрій Кийко.

Нагадаємо, пункті пропуску на Львівщині митники зупинили автомобіль з 13 зміями в холодильнику.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах