Безстроково: мешканці 11 сіл перекрили трасу Львів-Ужгород

Мешканці 11 сіл на Львівщині перекрили трасу Львів-Ужгород. Фото: Остап Стахів

Мешканці 11 сіл на Львівщині перекрили трасу Львів-Ужгород. Фото: Остап Стахів

Події
17 червня 2020 13:43

У середу, 17 червня, мешканці 11 сіл на Львівщині перекрили трасу Н13 Львів-Ужгород у селі Стрілки Старосамбірського району. Місцеві оголосили безстрокову акцію протесту.

Люди вимагають зремонтувати 4 кілометри дороги Мшанець-Стрілки. Як повідомив ZAXID.NET один із учасників акції Іван Копик, серед вимог мешканців сіл – зустрітися головою Львівської облдержадміністрації Максимом Козицьким та розпочати ремонт частини дороги Стрілки-Мшанець.

На Львівщині люди влаштували безстрокову акцію, перекривши трасу Львів-Ужгород. Фото: Остап СтахівНа Львівщині люди влаштували безстрокову акцію, перекривши трасу Львів-Ужгород. Фото: Остап Стахів

«Зараз наші основні вимоги – зустріч з головою Львівської облдержадміністрації Козицьким і розпочати ремонт частини ділянки дороги, яку можна ремонтувати без проектно-кошторисної документації. На другу частину ділянки вже є ПКД на експертизі. Вони можуть хоч сьогодні почати ремонт тих 4 км дороги, бо вона є в жахливому станію. Достатньо вольового рішення Козицького», – розповів Іван Копик.

За його словами, люди будуть перекривати дорогу, доки з ними не зустрінеться Максим Козицький і не заїде техніка для ремонту дороги.

Учасники акції постійно ходять по пішохідному переході біля села Стрілки, пропускаючи без черги екстрені служби і автомобілі з маленькими дітьми. Інші автомобілі пропускають по 10 машин кожні 10 хвилин. Через це на трасі ускладнено рух.

Скріншот з відео про дорогу Мшанець-СтрілкиСкріншот з відео про дорогу Мшанець-Стрілки

Нагадаємо, школярі села Мшанець за допомогою місцевого священика зняли колоритне відео про подолання велетенської калюжі на дорозі до школи. Згодом священик УГКЦ Роман Гром зняв нове відео про аварійну дорогу Мшанець – Стрілки. Натомість, керівник департаменту дорожнього господарства, транспорту та зв'язку Львівської облдержадміністрації Роман Кокотайло сказав, що аби відремонтувати всю дорогу Мшанець – Стрілки, необхідно близько 60 млн гривень за умови, що буде один шар асфальтобетонного покриття.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах