Рятував інших: від коронавірусу помер начальник львівського військового госпіталю

Від коронавірусу помер начальник львівського військового госпіталю. Фото: radiotrek.rv.ua.

Від коронавірусу помер начальник львівського військового госпіталю. Фото: radiotrek.rv.ua.

Події
19 червня 2020 14:50

Вчора, 18 червня, від ускладнень, спричинених коронавірусом, помер начальник Військово-медичного клінічного центру західного регіону Іван Гайда.

Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий.

«Щойно стало відомо, що від ускладнень через COVID-19 помер Іван Гайда, начальник Львівського військового госпіталю. Відданий лікар, який врятував немало життів наших військових. Співчуття рідним та близьким! Вічна пам’ять», – написав мер Львова.

58-річного полковника Івана Гайди не стало увечері 18 червня. Фото: Андрій Садовий.58-річного полковника Івана Гайди не стало увечері 18 червня. Фото: Андрій Садовий.

Іван Гайда помер близько 20:00 в одному зі шпиталів Києва, де тривалий час лікувався від коронавірусу. Забрати покійного доручили його колезі.

«Їду до Києва. З важкою місією. Забрати тіло начальника, командира, людини, яка жила, працювала та розвивала наш Центр», – написав заступник начальник Військово-медичного клінічного центру західного регіону Тарас Кльофа.

Іван Гайда ініціював закупівлю для медичного центру капсули для транспортування хворих з особливо небезпечними інфекціями. Фто: Тарас Кльофа.Іван Гайда ініціював закупівлю для медичного центру капсули для транспортування хворих з особливо небезпечними інфекціями. Фто: Тарас Кльофа.

За його словами, свого часу Іван Гайда ініціював закупівлю для медичного центру капсули для транспортування хворих з особливо небезпечними інфекціями. За іронією долі, він став першим пацієнтом, який нею скористався.

Довідка

Іван Гайда народився 7 грудня 1961 в с. Бариш на Тернопільщині. Був полковником медичної служби Збройних сил України, лікарем вищої категорії та начальником Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, що розташований у Львові.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах