Замість згарища: яким буде спалений центр реабілітації учасників АТО «Фенікс»

Яким буде спалений у Львові центр реабілітації учасників АТО Фенікс. Фото: Варта 1.

Яким буде спалений у Львові центр реабілітації учасників АТО Фенікс. Фото: Варта 1.

Події
26 червня 2020 13:32

Центр реабілітації учасників АТО «Фенікс», який суттєво постраждав внаслідок пожежі, відновлять. Сьогодні, 26 червня, виконавчий комітет Львівської міськради прийняв відповідне рішення. Місто допоможе Центру з відновленням.

Управління архітектури вже напрацювало варіант перебудови будівлі. Обласна рада вже проголосувала про передачу цих приміщень місту в оренду.

«Вигляд і концепція — феноменальні. Ці люди, які будуть там отримувати допомогу, — для них ця локація є дуже важлива. Війна впливає на людей, спогади з війни залишаються у пам`яті на все життя. Ця будівля має бути прикладом сучасної архітектури», — розповів під час розгляду питання міський голова Львова Андрій Садовий.

Замість згарища: яким буде спалений центр реабілітації учасників АТО «Фенікс».Замість згарища: яким буде спалений центр реабілітації учасників АТО «Фенікс».

Як зазначив начальник управління архітектури та урбаністики Львівської міськради Антон Коломєйцев, двоповерхову будівлю реконструюють та збережуть. На першому поверсі планують розмістити санаторні приміщення та лікувальні зали, спортзал і душові. На другому — навчальні зали та простори для вишколу дітей ветеранів АТО.

Також зараз вирішується питання щодо того, де працювати організації зараз.

Нагадаємо, Центр реабілітації учасників АТО «Фенікс», що на вулиці Кульпарківській, 95 у Львові, створений волонтерами 6 років тому. У центрі лікують посттравматичні розлади учасників бойових дій. 17 квітня цього року у приміщенні «Феніксу» сталася масштабна пожежа.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах