Небезпечні зустрічі: на Львівщини змії масово нападають на людей

Небезпечні зустрічі: на Львівщини змії масово нападають на людей. фото: Аnimalsglobe.

Небезпечні зустрічі: на Львівщини змії масово нападають на людей. фото: Аnimalsglobe.

Події
03 липня 2020 09:08

За добу, що минула, на Львівщині троє людей стали жертвами змій, внаслідок несподіваних зустрічей із плазунами. Нині постраждалі знаходяться у лікарнях.

Про це повідомили у Департаменті з питань цивільного захисту Львівської обладміністрації.

Не в тому місці, не в той час

У четвер, 2 липня, близько 15:15 у селі Лопушанка Турківського району, 39-річного мешканця Сянок змія вкусила у праве передпліччя. Як вона туди дістала – не повідомляється. Ймовірно, плазун напав на чоловіка, коли той відпочивав на землі. Потерпілого у стані середнього ступеня важкості госпіталізували.

Напала на жінку

За дві години надзвичайними Львівщини отримали ще одне повідомлення про укус змії. Виклик надійшов зі села Кимир Перемишлянського району від місцевої 36-річної мешканки.

«Потерпілу у стані середнього ступеня важкості госпіталізовано у Львівську обласну клінічну лікарню», - йдеться у повідомленні.

Вкусила у ступню

Окрім того, 2 липня, близько 20:40, у селі Долинівка Сколівського району, місцевого мешканця 1972 року народження, в область правої ступні теж вкусила змія. Селянина госпіталізували. Його стан лікарі оцінюють як «середньої важкості».

Нагадаємо, що робити, якщо вкусила змія.

Міська мешканка

Зустрічі людей із небезпечними плазунами трапляються не лише у Карпатах, але й у містах. Так, у травні нинішнього року на дитячому майданчику у Львові малеча знайшла гадюку. На непрохану гостю натрапили діти на вулиці Коновальця. Гадюку впіймав голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин. Після відлову і фотосесії змію випустили у лісі за межами міста.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах