Передумали: Польща відновила 14-денний карантин для українців

Польща відновлює обов’язковий 14-денний карантин для авіапасажирів з України. Фото: pexels.com

Польща відновлює обов’язковий 14-денний карантин для авіапасажирів з України. Фото: pexels.com

Події
03 липня 2020 13:31

Від п’ятниці, 3 липня, Польща відновлює обов’язковий 14-денний карантин для авіапасажирів, які прилітають з України. Він був скасований 1 липня. 

Як повідомляє Аvianews.com з посиланням на розпорядження міністра внутрішніх справ Польщі, Україну вилучили з переліку країн поза межами Євросоюзу, з аеропортів яких пасажири мають право в’їжджати на територію Польщі без обов’язкового карантину.

Окрім цього, у розпорядженні розширили перелік категорій, які звільняють від проходження карантину після перетину кордону. Йдеться про учнів, студентів різних форм навчання, слухачів закладів післядипломної освіти, аспірантів, які документально доведуть на кордоні факт навчання в Польщі. Також ця норма поширюється на вчених, які проводять тут наукову чи дослідницьку роботу, пише tvoemisto.tv.

Від проходження 14-денного карантину у Польщі звільняються члени екіпажів повітряних та морських суден; люди, які працюють на морських видобувних платформах, виконують роботи щодо реалізації стратегічних енергетичних проєктів; водії, які виконують міжнародні пасажирські перевезення; екіпажі потягів міжнародного сполучення.

Також карантин не зобов’язані відбувати члени дипломатичних місій, представники міжнародних організацій та члени їхніх сімей, громадяни ЄС і їхні найближчі родичі, резиденти інших країн ЄС, які прямують через Польщу транзитом.

Нагадаємо, нещодавно Польща скасувала обов’язковий 14-денний карантин для українців.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах