Маску приспустив – карантин порушив: у Львові склали протокол на продавця преси

У Львові склали протокол на продавця преси. Фото: kyivpost.com (умовне)

У Львові склали протокол на продавця преси. Фото: kyivpost.com (умовне)

Події
13 липня 2020 11:55

У Львові правоохоронці склали протокол за порушення карантину на продавця преси, який розкладав газети та журнали зі спущеною маскою. Читайте всі новини Львова на VG Львів.

Адмінпротокол на продавця преси склали ще 19 червня, однак лише зараз цю справу розглянув Франківський райсуд Львова, пише Zaxid.net.

«Перебуваючи в приміщенні кіоску «ІнтерПрес» на вул. Кульпарківській, 95, чоловік викладав вітрину без рукавичок та з приспущенною маскою, чим порушив підпункт 1 пункту 3 Постанови КМУ № 392 від 20.05.2020 року», – вказано у постанові суду.

Частина постанови Кабміну, на яку посилається суд, встановлює заборону на перебування в громадських місцях та транспорті без респіраторів та масок, що закривають ніс та рот. Тобто протокол склали саме за те, що чоловік неправильно одягнув маску. Хоча як правило, за порушення карантину карають людей, які перебувають у публічному місці взагалі без маски чи респіратора.

Під час розгляду цієї справи суддя Франківського райсуду Степан Дзендюра вирішив не штрафувати продавця, оскільки він вчинив надто дрібне порушення. Відтак, працівника кіоску з пресою звільнили від адмінвідповідальності, обмежившись усним зауваженням.

Нагадаємо, станом на 9:00 13 липня у Львові та області підтверджено 7107 випадки інфікування коронавірусом. За вчорашню добу лабораторні центри провели 518 ПЛР-тестів, серед яких 104 — позитивний. Серед них 51 — львів`яни.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах