Дивись під ноги: після зустрічі зі змією жінка опинилася у лікарні

Дивись під ноги: після зустрічі зі змією жінка опинилася у лікарні. Фото: Соцпортал (умовне).

Дивись під ноги: після зустрічі зі змією жінка опинилася у лікарні. Фото: Соцпортал (умовне).

Події
17 липня 2020 09:22

Для мешканки Сколівського району Львівської області несподівана зустріч зі змією закінчилася госпіталізацією. Неприємний інцидент стався у четвер, 16 липня, близько 13:10. Читайте всі новини Львова за сьогодні.

За інформацією надзвичайників, до яких за допомогою звернулася 39-річна постраждала, плазун вкусив її у праву стопу. Як йдеться у повідомленні, це сталося у селі Либохори.

«Потерпілу в стані середньої важкості шпиталізована у Сколівську центральну районну лікарню. Обставини події встановлюються», - йдеться у повідомленні департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації.

Рятувальники наголошують: якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.
У плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів. Будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

Зазначимо, що зустрічі змій із людьми, які закінчуються лікарнями для останніх, на Львівщині трапляються чи не щодня. Нерідко небезпечних плазунів виявляють і у Львові. Так, у травні нинішнього року на дитячому майданчику у Львові малеча знайшла гадюку. На непрохану гостю натрапили діти на вулиці Коновальця. Гадюку впіймав голова Львівського відділення Українського герпетологічного товариства Тарас Гринчишин. Після відлову і фотосесії змію випустили у лісі за межами міста. 6 липня львів'яни помітили змію на сходах власного будинку. А 13 липня змія напала на жінку у Винниках. 

Нагадаємо, що робити, якщо вкусила змія.

Це чат - пиши та читай 👇
Ого! ти доскролив до нашого чатбота 😏
Тепер у тебе є можливість налаштувати його під себе і дізнаватися важливий контент першим, щоб розповідати друзям
Тільки пошта, тільки хардкор 🤘
Ми в соцмережах